Kort fortalt

YES samler 150 unge ingeniører og socialkulturelle iværksættere i arbejdet med at udvikle bæredygtige løsninger på rigtige miljøproblemer.

Projektet

YES 2013: Kan man lave et telt, der spises efter festivallen?
YES samler hvert år 100 unge ingeniører og 50 socialkulturelle iværksættere fra hele Europa. De unge mødes på tværs af uddannelsesretninger og nationaliteter for at løse 10 centrale udfordringer med omdrejningspunktet ”sustainable living”.

Alle udfordringer stilles i 2013 af Roskilde Festival, som hvert år står med en bred vifte af massive ressourcemæssige udfordringer. YES 2013 er et samarbejde mellem Ingeniørforeningen og Københavns Projekthus.

De unge samles i en 2 dages workshop, hvor de analyserer problemerne og finder på tekniske og kreative løsninger på affaldsbjerge, mudderveje, mega-elforbrug, solstik og meget mere.

De bedste løsninger fra workshoppen går videre i et prototypeforløb med IDA, Ingeniørforeningen, hvor de udvikles i værksteder og testes i praksis på Roskilde Festival 2014.

Målet med YES er at unge skaber bæredygtige løsninger, der kan bruges i virkeligheden. Det vil sige de kan blive til bæredygtige produkter, der bidrage til at reducerer verdens samlede ressourceforbug. Ikke bare på Roskilde festival, men også lokalt i Danmark og globalt i fx flygtningelejre.