Kort fortalt

webino har skiftet til CO2 venlige servere og skiftet elselskab til et firma, som levere strøm gennem danske vindmøller.

Projektet

Internettets kolossalt store forbrug af energi og resurser er usynligt for folk, som ikke lige tænker over det. Men faktum er, at internettets store udeledning af CO2 bliver en af de helt store udfordringer for klimaet i fremtiden.

Servere er hjertet i det globale internet, og det er specielt serverne, der er synderne i internettets store energiforbrug.

Moderne servere er generelt blevet ret strømeffektive, men alligevel står de får en forholdsvis stor del af energiforbruget på verdensplan. Modsat en traditionel computer, så kører servere ofte i døgndrift – 365 dage om året, og derfor er det utroligt vigtigt, at serverne er så energieffektive som muligt.

Hos webino beskæftiger vi også dagligt med servere – eller mere specifikt hosting servere, som kan hoste hjemmesider. Alle verdens hjemmeside ligger nemlig på en server, og det er grundlaget for hele internettets eksistens.

For at mindske vores eget klimaaftryk, har vi derfor valg at skifte webservere til hosting firmaet Hostgator.

Hostgator har siden 2008 dækket hele deres strømforbrug gennem brug af vindmøller, og dermed udleder de merkant mindre CO2 end konkurrerende hosting udbydere på markedet.

Som en forlængelse af dette har vi også valgt at skifte vores elselskab til Natur Energi, som leverer 100% grøn strøm fra danske vindmøller.

Man skulle måske umiddelbart tro, at disse to skift har været en udgift for vores lille firma, men tværtimod har det faktisk sparet os penge.

Vores el udgifter er nogenlunde de samme, men vores hosting udgifter er blevet markant billigere.

Det behøver dermed ikke at være dyrt, at gøre ens hjemmeside eller firma mere bæredygtigt.