Kort fortalt

Vi vil reducere madspild. Med VI ELSKER MAD mærket synliggør vi de spisesteder der aktivt mindsker madspild og inspirerer andre.

Projektet

VI ELSKER MAD arbejder for mindre madspild, større socialt ansvar og god friskhed og kvalitet. Vi ønsker at synliggøre spisesteder, der aktivt søger at reducere madspild med VI ELSKER MAD mærket og motivere andre til at gøre en indsats. Mærket er tiltænkt spisesteder, der opfylder mindst tre ud af fem kriterier, som vi har udarbejdet i samarbejde med et antal spisesteder samt almindelige borgere med den fælles interesse at mindske madspild.
De fem kriterier er:
- Sælge den friske men overskydende mad til lavere pris sidst på dagen eller dagen derpå.
- Tilbyde at kunderne kan få overskydende mad med hjem
- Tilpasse portionsstørrelserne efter det observerede tallerkenspild
- Maden gives bort - for eksempel gennem en ordning med steder, der hjælper socialt udsatte
- Maden gives bort til biobrændsel eller dyrefoder.

Ved at fremhæve de gode eksempler, håber vi på at bidrage til en holdningsændring og påvirke vaner i en god retning. Der er mange fordele ved at reducere madspild: bedre udnyttelse af vores sparsomme ressourcer, renere miljø, større social ansvarlighed og bedre økonomi. En yderligere gevinst er, at man kan have en god samvittighed.