Kort fortalt

Worldwatch Institute Europe’s URBIA Kids sætter fokus på børns viden om bynatur og afholder en konkurrence for børns bynaturprojekter.

Projektet

URBIA Kids er en fortsættelse af sidste års URBIA-projekt, som du måske har hørt om. I år fokuserer vi på børn i alderen 9-12 år.

Projektet er forankret hos Worldwatch Institute Europe og er todelt:

1. Vores første opgave er at undersøge, hvad danske folkeskolebørn i alderen 9-12 år ved og tænker om naturen i byerne. Vi har allerede startet et samarbejde med en skole i København, men vi vil meget gerne samarbejde med flere og gerne rundt om i landet. Jo flere børn vi kan interviewe, des flere oplysninger kan vi få. Resultaterne af undersøgelsen vil munde ud i undervisningsmateriale samt en videnskabelig artikel.
Hvis du kender til en skole eller til lærere, som kunne være interesseret i at hjælpe os med denne del af projektet, så lad os det endelig vide, eller bed vedkommende om at kontakte os!

2. Den anden del af projektet er URBIA Kids-priskonkurrencen, som er i gang nu og frem til den 15. maj 2016. Her kan børn indsende en beskrivelse og billeder fra et bynaturprojekt, som de er involveret i, og dermed deltage i konkurrencen om spændende præmier.
Hvis du kender børn eller voksne, som leder projekter, der involverer børn, må du meget gerne give dem besked om denne konkurrence. Vi glæder os til at se de mange, flotte projekter, som danske børn har at byde på!
Vinderne vil blive fundet ved hjælp af et panel af eksperter, og konkurrencen afsluttes med prisoverrækkelse, fest og farver den 26. maj i København.
Læs mere om konkurrencen på www.urbia.me.

Vi håber, at vores projekt vil hjælpe til at naturen i byerne modtager øget fokus, og at vi kan inspirere børn fra en tidlig alder til at male byen grøn.

Læs mere om projektet på www.urbia.me eller kontakt os på ebulmer@worldwatch-europe.org, sloveless@worldwatch-europe.org eller eelten@worldwatch-europe.org, hvis du ønsker mere information.

Venlig hilsen
URBIA Kids-teamet