Kort fortalt

180 familier har lånt en elbil i 3 måneder. Det skal få flere til at vælge elbilen som transportmiddel. En elbil halverer CO2-udslippet.

Projektet

Europas største forsøgsprojekt Test-en-elbil skal gøre Danmark klogere på elbilens placering og potentiale i vores samfund. Projektet drives af CLEVER med støtte fra en række partnere i det private erhvervsliv og af offentlige samarbejdspartnere - heriblandt Energi Fyn, som er medejer af CLEVER.

Energi Fyn har sponsoreret et stort elbilforsøg, som løb at stablen i Nordfyns kommune og Nyborg kommune, hvor familier i perioder på 3 måneder har fået stillet en elbil til rådighed. 10 familier ad gangen i hver kommune i 8 forløb.

Med god opbakning fra borgmestre og administration er forsøget forløbet rigtigt godt, og vi har fået ny viden om brugsmønstre og daglig brug af elbiler.

Projektet er et samarbejde mellem CLEVER (elbil lade operatør), Energi Fyn og kommunerne. Projektet er støttet af statslige midler. Projektet forløb i 2011, 12 og afsluttes i 2013. Energi Fyn har brugt ca. 1 mio. kr. på projektet og er i øvrigt medejer af CLEVER.