Kort fortalt

Sustain Festival Copenhagen er Københavns første folkefest, der fejrer bæredygtig mad, mode, design og innovation.

Projektet

Nørrebrohallen og Den Røde Plads i København vil sitre og summe af koncerter, økologisk folkekøkken og cocktailbar, modeshow, byttemarkeder, messer, debatter, film og sjov for børn, når Sustain Festival Copenhagen fra den 15. til den 17. november inviterer til en folkefestlig fejring og fremvisning af bæredygtige initiativer og alternativer på områder som mad, mode, design, arkitektur, energi og klima.

Festivalen er for alle og handler først og fremmest om at vække almindelige borgeres interesse for lettilgængelig bæredygtighed i hverdagen. Det sker gennem sjove aktiviteter for hele familien; blandt andet vil virksomheder, frivillignetværk og organisationer fremvise og inddrage københavnerne i netop deres bud på, hvordan man let træffer bæredygtige valg i hverdagen. Festivalen er ikke et pyntet udstillingsvindue med abstrakte og højtravende 'best practises', men derimod en åben platform, der inviterer alle til at smage, røre, se, prøve, lære om og tænke over mere bæredygtige alternativer til deres nuværende forbrugsmønstre.

Som Københavns første bæredygtighedsfestival er vores andet mål at skabe grobund for videndeling og gensidig inspiration til fremtidssikrende innovation for de deltagende virksomheder, offentlige organisationer og NGO'er. Især på festivalens første dag er der arrangeret paneldebatter, foredrag og workshops for nogle af landets mest bæredygtighedsinteresserede aktører, der bidrager med hver deres spidskompetencer.

Sustain Festival Copenhagen er skabt og drives af 55 frivillige, der alle deler en passion for en mere bæredygtig morgendag. Fra et lille kontor på Nørrebro har alle interesserede således siden maj måned kunnet deltage i udviklingen og planlægningen af Københavns bæredygtighedsfestival. Projektet har på kun få måneder vokset sig stort nok til nu også at beskæftige fire fuldtidsansatte.