Kort fortalt

Sustain Festival Aarhus er en årlig kultur-, videns- og livsstils festival, der eksponerer og fejrer bæredygtige initiativer.

Projektet

Sustain Festival Aarhus faciliterer bæredygtig innovation og entreprenørskab, opfordrer til bæredygtig livsstil og skaber netværk og synergi på tværs af sektorer. Festivalen inspirerer til forandring og motiverer til handling ved at lægge vægt på løsninger og muligheder, frem for at skælde ud. Du kan lære mere om vor tids største udfordringer, mens du nyder lækre smagsprøver fra vores madmarked, en kop kaffe i vores lounge med live musik, gør secondhand-fund på vores byttemarked, ser et modeshow eller en udstilling, bliver inspireret af vores internationalt anerkendte foredragsholdere, ser en dokumentarfilm, eller deltager i en reparations- eller genbrugsworkshop. På vores livstilsmesse kan du undersøge, om det kan betale sig for dig at få solceller eller energirenovere dit hus. Du kan prøvekøre en elbil, undersøge hvad det indebærer at skifte til en ansvarlig bank eller købe lækre økologiske og fairtrade-mærkede varer.

Sustain Festival Aarhus oplyser og aktiverer borgere, eksponerer og fejrer innovative, bæredygtige initiativer og udfordrer politikere samt virksomheder gennem debat og workshops. I 2013 havde festivalen omkring 5000 besøgende og engagerede 70 virksomheder og organisationer i 60 arrangementer fordelt over tre dage. Projektet har engageret over 300 frivillige siden det startede i 2012.

Sustain Festival Aarhus bidrager til den bæredygtige omstilling ved at
- Hjælpe mindre bæredygtige projekter og initiativer med at opnå mest mulig opmærksomhed
- Rådgive forbrugere om produkter og løsninger der bidrager til et mere bæredygtigt samfund
- Give virksomheder med bæredygtig profil mulighed for at nå bevidste forbrugere
- Eksponere og støtte bæredygtig innovation
- Opkvalificere bæredygtigheds-debatten med en positiv men kritisk tilgang
- Styrke lokalsamfundet og det lokale netværk af bæredygtige aktører
- Gøre bæredygtighed relevant for “ikke-interesserede” ved at lokke med musik og andre kultur-begivenheder under festivalen.

Spørgsmål / svar