Kort fortalt

Hos Studiecykel.dk køber virksomheder reklameplads på cykler, som gives gratis til studerende i Danmark og Afrika.

Projektet

Hos Studiecykel.dk arbejder vi ud fra et koncept om bæredygtighed og socialt ansvar.
Processen starter ved at Studiecykel finder en annoncør til cyklerne. Herefter segmenterer annoncøren, hvilke studerende de ønsker til deres cykler og laver et design til deres reklame. Herefter matcher Studiecykel virksomhedens ønsker med de studerendes profil. Når de studerende har fået cyklerne, kører de på dem i et år ad gangen, inden de tages ind, efterses og en ny annoncør sættes på. Når cyklerne har kørt i sammenlagt 4 år, sender Studiecykel dem til Kenya og Sri Lanka, hvor de kan hjælpe en afrikansk studerende til at få en uddannelse.

Grøn annoncering og værdifuld branding

Virksomhederne, der vælger at blive annoncører hos Studiecykel, gør det af flere grunde; som udgangspunkt skaber cyklerne en eksponeringsværdi i forhold til rekruttering og markedsføring, men har reelt langt flere budskaber at byde på. Virksomhederne brander sig på en grøn og ansvarlig måde, ved at vælge studiecykler som en del af deres marketing og rekruttering. Samtidig sender virksomheden også et budskab om deres fokus på CSR, idet cyklerne både gavner danske og afrikanske studerende. Ved at købe reklameplads på studiecykler er virksomhederne samtidig med til at skabe grønne arbejdspladser.

Studerende får en gratis cykel

De studerende registrerer sig i vores database, hvor de bl.a. oplyser om deres interesser, studie og præferencer til annoncører. Når en virksomheds ønsker til segmenteringen matcher den studerende, modtager de et tilbud om en studiecykel. Når de studerende hopper på cyklen fremfor bus, tog eller metro mindskes Co2 udslippet generelt, deres sundhed forbedres og det afhjælper trafikale problemer i større danske byer.

Afrikanske unge får hjælp

Når cyklerne har kørt på gaderne i 4 år, sender Studiecykel dem af sted til Afrika, hvor vi samarbejder med NLAI (New Life Africa International). Hernede får unge, der har langt til uddannelse og skole, mulighed for at få en gratis cykel foræret. På den måde, får afrikanske unge mulighed for at gennemføre en uddannelse, hvor der ellers havde været for langt til skole.