Kort fortalt

Sprout udvikler og udbreder produkter, der skaber nyt liv. Vi taler til folks kreative og innovative gen frem for deres dårlige samvittighed

Projektet

Sprout bakker op omkring bæredygtighed, men synes ikke at det er ambitiøst nok. Det er ganske enkelt ikke en samlede vision for Danmark, at vi skal begrænse skader, reparere og bevare.
I stedet er vi tilhængere af "Thrivability" - en tilgang til livet, planeten, Danmark og forbrug, hvor det handler om at få ting til at blomstre, at forstyrre og transformere verden omkring os.

Vi skal skabe nye og ambitiøse løsninger, der ikke blot bevarer, men i stedet fornyer og forbedrer planeten. Vores bud på dette er produkter, der skaber nyt liv. Danmark har Europa rekord i at smide affald ud - det skal der ændres på. Derfor har vi udviklet unikke produkter, der lever videre. Vores første bud er "Sprout blyanten" - verdens første blyant, der kan plantes og blive til friske krydderurter. Tjek www.plantdinblyant.dk

Vi er på vej med mange flere løsninger, som har det til fælles, at de:

- Indeholder liv. Liv der kan spire, når du har brugt produktet til dets primære formål
- Er bæredygtige. Lavet af kvalitetsmaterialer. 100% genbrug. Produceret under ordentlige forhold
- De skal begejstre. Skabe smil og glæde. Det har de gjort hos os. Vi håber, du deler vores smag :-)

Vores kommende produkter inkluderer bl.a. sutter, der kan plantes og blive til smukke blomster. Vi kommer også med gavepapir, der kan plantes og i det hele taget ønsker vi at komme med løsninger på, hvordan folk kan opnå en fordel ved ikke at smide tingene ud. På den måde taler vi til folks kreative og innovative gener frem for deres dårlige samvittighed.

1: Er det til gavn for fællesskabet?
- Ja, i høj grad. Vi sætter fokus på produkter, der erstatter miljøskadelig alternativer. I dag bruger folk kuglepenne, hvilket er skidt for miljøet. Der udledes hvert år tonsvis af blæk og plastic ud i naturen, fordi folk bruger kuglepennene og smider dem væk. Vores blyant er derimod 100% organisk, indeholder ikke bly og er et bæredygtigt alternativ.
Den er allerede solgt i 75.000 eksemplarer herhjemme - 75.000 mennesker der nu er en del af den grønne omstilling!

2: Er det en del af et samfund, vi gerne vil leve i?
- Ja. Vi tror på et Danmark præget af kreativitet, innovation og thrivability, hvor vi trives og udvikler os med hastige og grønne skridt. Vores produkter er symbolet på dette.

3: Kan det spredes?
- Ja. I høj grad. Både herhjemme og i udlandet. Sprout har således allerede indgået forhandleraftaler med partnere i 17 EU-lande.

4: Hjælper det overhovedet?
- Det hjælper i den grad. Både på produktniveau i forhold til konkrete miljøresultater og på symbolsk historiefortællende niveau for at sætte en ny agenda.