Kort fortalt

Projektet handler om involvering. Om at belønne børn og unge, som tager medansvar for at sænke energiforbruget. Og om at give godt igen!

Projektet

Hvad har f.eks. en skolefest, en ny boldbane, en tablet eller en skaterrampe egentlig med GRØN OMSTILLING at gøre?

Tjo, det kan faktisk være to sider af samme sag, hvis man som f.eks. barn eller ung tager medansvar for at sænke energiforbruget på sin skole, i fritteren eller i klubben.

BELØN DEM DER GØR EN FORSKEL:
I Frederikshavn Kommune er det politisk besluttet, at der skal gøres en aktiv indsats for at mindske energiforbruget i de kommunale bygninger. Det vil f.eks. sige på skoler, institutioner og i kulturhuse, hvor der i dagligdagen kommer rigtig mange mennesker.

For at motivere bygningernes brugere - elever, børn, unge, personale og ledere - til at slukke lyset, skrue ned for varmen, huske at lukke vinduerne og i det hele taget medvirke til at sænke energiforbruget, er der vedtaget en model, som gør det økonomisk attraktivt for brugerne at spare på energien. Penge, som man frit kan råde over. Og så er vi tilbage ved forklaringen på, hvordan børn og unge kan tjene penge hjem til deres skole ved at spare på energien, vise omtanke og tage et medansvar for omstilling til et grønnere samfund uden spild af ressourcer.

Penge der måske kan bruges til skaterrampe, tablets, skolefester – eller noget helt fjerde.

KEEP IT SIMPLE:

For at inddrage, involvere og motivere børn og unge i dette budskab, har Frederikshavn Kommune lavet denne film, som i øjenhøjde forklarer børn om gevinsten ved at spare på energien (se filmen for at forstå grundprincipperne i incitamentsmodellen):

Filmen er sendt ud til de involverede sammen med den første opgørelse af energiforbruget efter modellen er trådt i kraft. Altså sammen med enten en ’pose penge’ eller en regning. Samtidig er budskabet om at bruge filmen i undervisningssammenhæng, brede budskabet til elever eller lave konkurrence klasserne imellem lagt frem som en ide til at udbrede budskabet yderligere.

Modellen omfatter dem, som har en aftale med det kommunale Ejendomscenter.