Kort fortalt

Passivhus med solenergi fra 42,5 m2 solceller sikrer husets beboere et komfortabelt liv i ZERO+ huset, som byggefirmaet SIB opførte i 2009

Projektet

SIB ZERO+ huset på Prins Henriks Avenue i Sønderborg blev opført i 2009 som et demonstrationsprojekt for fremtidens huse. Som byggefirma ønskede vi aktivt at deltage i realiseringen af ProjectZero visionen og resultatet blev SIB ZERO+ huset - Danmarks første CO2-neutrale parcelhus, med fokus på effektiv energianvendelse og energi fra solen og jorden.

Med SIB ZERO+ huset har vi skabt et arkitektonisk tidssvarende byggeri, som individuelt kan tilpasses sine omgivelser, og som enhver familie kan føle sig til rette i.

Husets beboere er energibevidste rollemodeller, som ved indflytningen i huset havde store forventninger til deres drømmehus. ”Det er ikke bare en lille grøn dille, men et livsprojekt” siger Lone Midtgaard Wrang og Tom Toft Kragh. ”Vi er stolte og ser det som en udfordring at være en slags pionerer for fremtidens familiehus. Vi kan nemt forene os med tanken om miljørigtigt byggeri og levevis og vil gerne med i front”.

SIB ZERO+ huset er 200 m2 stort, et moderne og komfortabelt hus, som indeholder en særligt udvalgt kombination af kendte teknologier, som bringer husets energiforbrug helt i bund. Huset har været til stor inspiration for Sønderborg-områdets borgere, der har efterspurgt flere af de energirigtige løsninger der er tænkt ind i byggeriet.

42,5 m2 solcellepaneler integreret i taget, passivhus isolering, jordvarme, passiv solvarme og energirigtige apparater er blot nogle af de mange energirigtige tiltag, der har skabt Danmarks første ZERO+ hus. Huset har et positivt energiregnskab på årsbasis og er omfattet af nettomåler-ordningen. Husets er opført med lokale mursten fra Petersen Tegn, som efter fabrikantens udsagn kan holde i 400 - 500 år.

Med SIB ZERO+ huset har vi i samarbejde skabt et fremtidssikret parcelhus, hvor ejerne ikke behøver at bekymre sig om stigende energipriser, for de producerer jo selv den energi de forbruger.

ZERO+ huset blev omtalt i tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens såkaldte ”grønne tale” i Herning i efteråret 2008, hvor statsministeren opfordrede alle danskere til at bygge ZERO+ huse som i Sønderborg.