Kort fortalt

Når du handler i en genbrugsbutik, giver du varen 'et liv mere'. Vi giver dig overblik, så det er nemt for dig at handle genbrug!

Projektet

Genbrug er den bedste måde at værne om miljøet på og undgå ressourcespild. Gamle ting og sager får helt nyt liv som f.eks. stilfuldt boliginventar og moderigtigt tøj i stedet for at blive brændt eller deponeret.

Second Hand Aabenraa er et markedsføringssamarbejde. På www.secondhandaabenraa.dk har vi samlet Aabenraas genbrugsbutikker. Projektet har til formål at øge salget gennem genbrugsbutikker. Det gær det nemt at få et hurtigt overblik over de mange steder, hvor du kan gøre gode genbrugsfund – og hvor du kan indlevere dine gamle ting og sager til gavn og glæde for andre. Hjemmesiden bliver p.t. udbygget med en eventkalender, hvor du kan se, hvornår Røde Kors holder modeshow, hvornår der er Royal aften i forsyningsselskabets butik osv.

på visitaabenraa.dk linkes der til vores hjemmeside, ligesom vi har lavet en folder, som uddeles i butikkerne, og som ligger på turistinformationen. Næste år har vi en stor annonce i årets turistblad.

Alle typer butikker deltager. Her er både butikker drevet af foreninger, af forsyningsselskaber og af private aktører. Butikkernes koncepter varierer også. Vi har den almindelige genbrugsbutik, webshoppen og butikken, som sælger dit dyre modetøj i kommission.

Vi tror på:
- En fremtid, hvor flere varer skifter hænder mange gange inden det bliver til affald
- At vi gennem vores genbrugsbutikker gør et mere miljøvenligt forbrug muligt
- At vi er med til at ændre holdningen til genbrug – før var det forbeholdt dem, der ikke havde råd til andet. Nu er genbrug for alle.

Projektet er rettet både mod den lokale befolkning, mod turisterne og mod de mange genbrugsinteresserede, som vil køre efter genbrugsbutikker. Vi oplever, at folk gerne kører 100 km., hvos de hurtigt kan få et overblik over, hvilke butikker, der er i området, og hvad de sælger.