Kort fortalt

I Rub & Stub serverer frivillige mad lavet på overskudsvarer fra bl.a. supermarkeder og sender overskuddet til projekter i Sierra Leone.

Projektet

Spisehuset Rub & Stub er en non-profit restaurant og en del af Foreningen RETRO, hvis overskud går til humanitære udviklingsprojekter. Vi vil skabe refleksion og bredere debat om madspild i Danmark ved at gå forrest med et godt eksempel på, hvad man som restaurant og forbruger kan gøre for at begrænse madspild.

Konkret sætter Rub & Stub fokus på madspild ved at:
1) vise hvor god mad man kan produceres af fødevarer, som hver dag kasseres af supermarkeder og hos engros leverandører.
2) have et fleksibelt menukort, der reducerer køkkenets eget madspild.
3) tilbyde vores gæster, at de kan få rester med hjem og dele vores opskrifter og erfaringer.
4) oplære frivillige og andre ildsjæle i bæredygtig håndtering af fødevarer.

Rub & Stub åbnede den 12. august 2013 i HUSET-KBH og har allerede serveret til en række events og festivaler over sommeren.

Så meget som muligt af maden på vores menu fremstilles af overskudsvarer fra fødevareindustrien. Dette suppleres med egne indkøb, så vi kan tilbyde en fuldkommen menu til vores gæster. Vi arbejder hele tiden på at opbygge netværk og partnerskaber med producenter og supermarkeder i alle størrelser, så vi kan få flere overskudsvarer på menukortet og flere midler til udviklingsprojekter.

Vi modtager primært fødevarer, der kasseres på grund af kosmetiske årsager, begrænset holdbarhed, pladsmangel eller skiftende sæsonkampagner. Derfor er der ikke et fast menukort hos Spisehuset Rub & Stub, da vi er nødt til at tilpasse vores menu. Således udnytter vi bedst muligt, de varer der kommer ind af døren. Det er en daglig udfordring, men betyder det også, at man sjældent får serveret det samme to dag i træk.

Kernetanken bag Rub & Stub er, at vi omsætter fødevarebranchens overskudslagre herhjemme til gode projekter i udsatte områder, skaber et sted for frivilligt engagement og samtidig giver folk en god mad- og restaurantoplevelse.