Kort fortalt

Sol-koncentrator, der genererer varme ind i et sten-lager. Derfra kan man lave mad, varme hus, varme vand, lave strøm og kulde.

Projektet

RISE-1 er et husholdnings-energi-projekt, der ikke i sig selv har til formål at få husstanden koblet af el-nettet - men konsekvensen er at man kan koble sig af elnettet, og fjernvarmenettet, og andre distribuerede energi-systemer, fordi systemet lagrer energien i et stenlager, hvorfra der kan dannes varme, kulde, strøm - og vi arbejder i øjeblikket på - vand. Altså - vand fra luften. Dermed kan man også koble sig fra vandforsyningen.

Det væsentlige eller essentielle her er ikke at kunne koble sig fra disse mange forsyninger. Det væsentlige er at husholdningen kan blive totalt selvforsynende. Afhængig af, i hvilken grad husstanden ønsker at RISE-1 skal være et supplement, eller en helårsforsyning, skal der investeres mere eller mindre i koncentrator, lagring og konvertering.

Prisen ligger på cirka USD 0.90 per Watt. Det væsentlige her er ikke denne omkostning. Det væsentlige er at designet er lavet, cradle-to-cradle - så det har mindst muligt miljø-mæssigt impact på omgivelserne. Vi er (2019) i prototype stadiet, og vi bygger virksomme sol-koncentratorer som prototype. Vi regner med at gå i produktion i år (2019), idet vi outsourcer hele produktionen til de, der er eksperter i sådan produktion.

Vi har derfor fremstillet prototypen sådan at den kan konstrueres i væsentlighed med komponenter der har lang levetid. VI forventer et absolut minimum af 10 års holdbarhed af sol-koncentratoren. Vi regner med at den holder i både 20 og 30 år uden nødvendigt vedligehold. De udskiftelige dele kan separeres uden stort ståhej, og derfor kan jern skilles fra aluminium, og skilles fra rustfrit stål. Plastdelene er lavet i langtidsholdbar plast (forventet levetid: 50 år) - og vi tager et depositum for disse dele, som holdes særskilt fra økonomien, sådan at returnering af plastdelene vil medføre returnering af depositum. Dette betyder at køb af reservedele eller ombytnings-dele ved f.eks. brud osv. vil medføre en kraftig rabat (vi forventer en rabat i størrelsesordenen 50% ved returnering af brudte dele).

Der burde derfor ikke være én eneste komponent der ikke kan genbruges næsten 100%.

Vi leder derfor efter producenter - som typisk vil gå lige fra en praktisk håndværker og op til maskinfabrikker der ønsker større produktion. Fra vor side leverer vi kun softwaren - og vi tager DKK 1045 for denne, hvilket giver fri ret til download af nye versioner i 1 år. Systemet behøver IKKE at blive opdateret hele tiden. Der kommer opdateringer der vi have at gøre med fremtidig brug af systemet. Det eksisterende system vil virke med den originale software, også efter 10 og 20 år. Efter det første år vil hvert følgende år koste 60 kroner i abonnement, hvis man ønsker at opdatere hele tiden.

Service kommer imod betaling. Det betyder at eftersom systemet er beregnet på at man selv sætter det op, (Gør-Det-Selv, efter IKEA modellen), følger der en samlings-vejledning med. Vi tilbyder samling og opsætning på stedet til en pris der afhænger af størrelsen af anlægget, og lokationen.

Over tid vil vi have teknikere (i form af VVS-firmaer og elektrikere og håndværkere), som vi har uddannet til at tage sig af dette.

Spørgsmål / svar

Rational Intuitive IVS | fre, 07/12/2019 - 11:17

Nåja, velkommen til at sende spørgsmål til email: voresomstilling.dk@rain.yt - eller at ringe på 36 99 13 79. Som nævnt er vi i prototype-fasen, så vi kan opstille en virkende prototype. Men da det ikke er et færdigt produkt må der forventes visse forsinkelser fra tid til anden.