Kort fortalt

Reshopper er en bæredygtig smartphone-app til børnefamilier, der vil købe og sælge brugte børneting og -tøj lokalt i nærområdet.

Projektet

BÆREDYGTIGHED PÅ SMARTPHONEN
Reshopper er den nye lokale markedsplads for travle børnefamilier, hvor du kan købe og sælge brugte børneting direkte fra mobilen. Med Reshopper kan du på få minutter omdanne hjemmet til din egen en shop på mobilen og dermed tjene penge på de ting, du ikke bruger længere. Enkelt og nemt: Tag et billede, tilføj oplysninger og pris - mere skal der ikke til. Og så er det jo bare skønt, hvis tingene kan glæde andre, fx naboerne eller vennerne ved at bringe de masse gode ting i spil i lokalområdet.

BØRNEFAMILIERNE TAGER ANSVAR
Grundtanken bag Reshopper stammer fra noget, de fleste børnefamilierne kender alt for godt: Store mængder af brugte børneting på loftet, i garagen eller i kælderen, som det kan synes besværligt og tidskrævende at skulle sætte til salg over nettet eller på loppemarked.
Vi køber, som forældre, gennem barnets opvækst kontinuerlig diverse forbrugsgoder, der passer til barnets alder. Barnet når ofte at vokse fra produkterne – fysisk eller mentalt - inden de er slidt op. Familien står derfor med en masse ting, som er for gode til at smide ud, og det er både dyrt, miljø- og ressourcemæssigt uforsvarligt. Med Reshopper kan de travle børnefamilier - også kaldet rushhour-generationen - nu igen finde overskud til at tage ansvar.

LOKALE OG SOCIALE HANDLER I NABOLAGET
Reshopper giver dig et hurtigt overblik over, hvad børnefamilier tæt på dig har til salg. Du åbner bare app'en på din mobil og går på opdagelse i vareudvalget. Måske har naboen eller andre tæt på dig tremmesengen, puslebordet, cyklen eller flyverdragten,som du lige står og mangler. Reshopper vil så gerne have at du kun handler lokalt og har derfor sat en max søgeradius på 20 km, så du nærmest er tvunget til at købe af andre i nærheden.
For det er især det lokale aspekt som er vigtigt, det binder brugerne sammen geografisk, så skal man ikke på samme måde som hidtil sende ting med posten og overføre penge til en fremmed. I stedet kan man spare tid ved selv at besøge sælgeren, se varen og klare handlen i privaten. Netop det lokale er en vigtig pointe. For med Facebooks indtog på brugtmarkedet er det blevet tydeligt, at bekvemmeligheden i det lokale spiller en stor rolle for mange, hvilket har ført til hundredevis af lokale loppemarkedsgrupper på Facebook, som knytter folk sammen socialt og lokalt på en anden måde, end de store eksisterende spillere på brugtmarkedet har kunnet. Det er denne bevægelse, som Reshopper gerne vil imødekomme.