Kort fortalt

Hvert sendes 1000 vis af fysiske julekort, hvilket belaster miljøet. Derfor tilbyder vi nu digitale julekort som alle kan sendes gratis.

Projektet

Det anslås at der i dag sendes cirka 68% færre fysiske julekort, sammenlignet med ved årtusindskiftet. Så selvom udviklingen går i en positiv retning, så ønsker vi at bidrage til udviklingen og sætte endnu mere skub i processen. Derfor har vi for nylig lanceret det første af flere tiltag på vores hjemmeside. Her kan alle sende gratis, elektroniske julekort til glæde og gavn for familie, venner og bekendte, men også for miljøet.

Fysiske julekort kræver træ, tryksværte, masser af arbejdskraft og ikke mindst transport rundt i verden. Kortene bliver som regel trykt i fjerne verdensdele, hvor trykomkostningerne er lavere end i Danmark og herefter transporteres de hele den lange vej til Europa. Her lander de i en butik, hvor vi køber dem og bagefter sender dem via Postnord til dem vi holder af - indtil de til sidst ender i skraldespanden, når julen er omme. Hele den lange rejse efterlader et stort negativt aftryk på miljøet, som vi vil forsøge at mindske.

Som sagt, så er dette første initiativ og vi forventer at følge op med flere i den nærmeste fremtid. For at gøre det mere attraktivt at sende e-julekort, så skal udvalget udvides, så det også indeholder animerede julekort med både video og lyd.

Efterhånden som vores julekort vinder popularitet vil trafikken til vores hjemmeside øges, hvilket vil påvirke miljøet. Derfor har vi også planlagt co2 neutrale initiativer, så vi også på den måde kan være med til at skabe en bedre og mere grøn verden.

Du kan selv prøve at sende et julekort her