Kort fortalt

Nordisk Folkecenter vil projektere og opføre et prisbilligt én-familiehus på vores arealer, som potentielle bygherrer kan ”prøvesove”.

Projektet

Prisbilligt passivhus
I 2013 findes i Danmark ca. 150 passivhuse, en form for ekstreme lavenergi huse, som ikke længere er et ukendt fænomen i dette land. Passivhuse er fremdeles relativt dyre, med kvadratmeterpriser på 12.000 til 15.000 kroner.
Derfor vil Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi projektere og opføre et prisbilligt én-familiehus på vores arealer, som potentielle bygherrer kan ”prøvesove”.
Målsætningen er en 30 til 40 % lavere kvadratmeterpris.
Der er nedsat en projektgruppe med erfarne arkitekter, ingeniører, rådgivere og byggefirmaer indenfor passivhuse, som i 2013 skal komme med det økonomiske og tekniske grundlag for bygning af et demonstrationshus.
Siden 1995 har Folkecenteret indsamlet viden og erfaringer indenfor passivhuse, deltaget i konferencer i Østrig og Tyskland, hvor der findes mange tusinde passivhuse, samarbejdet med arkitekter og virksomheder, udstillet byggeelementer til passivhuse samt informeret herom overfor besøgsgrupper og på hjemmesiden.