Kort fortalt

Oplysning omkring pengeskabelse og hvordan vi kan ændre pengesystemet i en mere demokratisk og økonomisk hensigtsmæssig retning.

Projektet

Positive Money er en international NGO der arbejder for at øge opmærksomheden på forbindelsen mellem det nuværende pengesystem og nogle af samfundets største sociale og miljømæssige problemer.

De færreste er klar over det, men som pengesystemet i dag er organiseret, findes der kun en måde at skabe penge på og det er via rentebærende gæld. Når en bank opretter lån til en person opretter de samtidig indskud på låntagerenskonto. Disse indskud kan låntageren herefter frit benytte til at handle med hvormed der reelt er skabt penge som gæld. Gæld som der skal betales renter af hvilket kun kan ske ved skabelse af endnu mere gæld.

Denne form for pengeskabelse er både udemokratiske og bestemt ikke bæredygtig! Det nuværende system har ført til en vækst i samfundets gæld og pengemængde som langt overskygger væksten i den reelle økonomiske aktivitet i samfundet.

Projektets formål er at opstarte PositiveMoney i Danmark og oplyse om problemerne ved den nuværende form for pengeskabelse.

Spørgsmål / svar