Kort fortalt

Økologisk indkøbsforening, der formidler økologiske, sæsonorienterede og lokalt producerede fødevarer til fynboerne

Projektet

Odense Fødevarefællesskab er en økologisk indkøbsforening, der i samarbejde med de fynske landmænd formidler økologiske, sæsonorienterede og lokale fødevarer til medlemmerne - primært grøntsager. Vi driver i fællesskab foreningen på frivillig basis og undgår således alle kommercielle mellemled.

Hver uge kan man som medlem købe en pose frugt og grønt. Det hele er økologisk, sæsonorienteret og lokalt produceret. Denne tilgang sikrer gode og sunde fødevarer, det belaster miljøet mindst muligt, og det støtter det lokale erhvervsliv.

I Odense Fødevarefællesskab er alle medlem, medejer og medarbejder. Ved at alle bidrager til fællesskabet kan vi sikre en direkte forbindelse mellem producent og aftager og vi kan undgå alle fordyrende mellemled. Det gør fødevarerne så nærværende og så billige som mulige. Vi bestemmer dermed også selv, hvilke fødevarer vi vil føre og hvilke standarder, de skal leve op til og vi bestemmer i fællesskab hvordan et (minimalt) overskud skal bruges.

Odense Fødevarefællesskab er mere end bare tilvejebringelse af billige, økologiske grøntsager. Vi er stolte af, at foreningen drives af medlemmerne på lige fod og vi dermed kan sikre alle medlemmer sunde fødevarer til gode og lige priser for alle. Vi afholder løbende sociale arrangementer - fællesspisning, sammenskudsgilde, syltedag, aspargesfest - for at forankre projektet så meget som muligt i lokalmiljøet og for at opbygge et godt fællesskab i foreningen. Vi deler lokaler med en lokal genbrugsforening, da genbrug også er en tanke, vi sætter højt i fødevarefællesskabet.

Odense Fødevarefællesskab har i 2013 modtaget Odense Bæredygtighedspris; en anerkendelse af, at Odense Fødevarefællesskab er miljømæssigt, økonomisk og socialt bæredygtig. Find også Odense Fødevarefællesskab på facebook: https://www.facebook.com/OdenseFF