Kort fortalt

På nojsom.dk kan man finde tips til en grøn og nøjsom livsstil. Genbrug, restemad, spareråd. Helt konkret. Nede på jorden. Lige til at bruge

Projektet

nojsom.dk er en hjemmeside, hvor danskerne kan finde, bidrage med og udveksle tips og tanker til en grønnere og nøjsommere livsstil.
Her er der ideer til restemad, tips til at spare på benzinen, ideer til udflugter, der ikke koster en bondegård, hjemmelavet mad, skønhedstips. Det er tanken at sitet på sigt skal vokse og også have bla. flere gode bud på energibesparelser og meget mere. Alle kan bidrage og skal bidrage – ellers lever det ikke og ellers bliver bidragene for ensartede. Vi lever mange forskellige liv og har forskellige input.
Alle målsætninger og retningslinje fra højere plan er abstrakte og ofte tænker borgerne at det ikke har noget med dem at gøre – det bliver ikke ført ned til jorden og ud i livet….det er noget politikerne tager sig af, tror vi. Det er som om vi har glemt, at samfundet består af individer, som er nødt til at handle, for at der reelt sker en forandring på samfundsplan. Jeg oplever at mange mennesker gerne vil gøre noget – især, hvis der er også er noget – f.eks. penge – i det for dem selv.

Nojsom er startet af mig, fordi jeg kunne mærke, at noget har forandret sig. Helt almindelige mennesker som dig og mig med alt for meget skrammel i skabene gider ikke forbruge så meget mere. Vi vil forbruge mindre og klogere. Til gavn for os selv og for verden.
Det startede med mig selv – med, at jeg smed alt for meget mad ud, var ligeglad med om lyset var tændt, selvom jeg ikke skulle bruge det. Lod vandhanen løbe. Købte alt for meget tøj og brugte det sjældent. Købte i det hele taget alt for mange ”ting”, som var ligegyldige. Arbejdede alt for ufokuseret. Gradvist fik jeg en dårligere og dårligere økonomi og en dårligere og dårligere smag i munden.
Da besluttede jeg mig til at se tilbage – tilbage til den måde, jeg er opdraget på og den måde, som min familie altid har levet på.Tilbage til erkendelsen af, at man kan ikke få alt, at man må prioritere, overveje om det nu også er nødvendigt med en ny t-shirt, beslutte at middagsmaden fra i går godt kan suppleres med en salat. Og sige goddag til erkendelsen af, at luksus er fedt. Men ikke hver dag.
Med bl.a. medierne interesse har nojsom.dk lige så stille vokset sig større. Bloggen har ca. 300 daglige besøgende og en Facebook-gruppe, der nærmer sig 2000 likes – men jeg synes selvfølgelig at den skal være meget større og at den har potentialet til det.

Spørgsmål / svar