Kort fortalt

STINNE GORELL er en modevirksomhed, som primært producerer strik i Danmark udfra miljømæssige og menneskelige hensyn.

Projektet

Grundstene hos STINNE GORELL er forening mellem reel virksomhedsdrift, produktion og økonomisk vækst og ønsket om at producere bæredygtigt med fokus på miljø og menneske.
Derfor er den primære produktion holdt i Danmark af håndstrikkende kvinder med lager på Bornholm, som er et ø-samfund i rivende bæredygtig udvikling.

Pt er 100 danske kvinder involveret i produktionen. Mange er kvinder, der er trådt ud af arbejdsmarkedet og finder glæde ved at have socialt samvær, øget indtægt og modtage opbakning og begejstring for deres håndværk.
Grundlæggeren af virksomheden, Stinne Gorell, er uddannet pædagog og det ligger hende på sinde, at fokusere på menneskelige ressourcer.
Hendes nærmeste medarbejder er en fagligt højt kvalificeret kvinde i flexjob grundet en kronisk nyresygdom og det prioriteres, fremtidige medarbejdere gerne skal findes under flexjobordning, da disse ofte er mennesker med kompetencer, rummelighed og arbejdsiver, som, efter Stinne Gorell's udsagn, fravælges af samfundet på forkert grundlag.

Over de tre år virksomheden har eksisteret, har den oplevet stor vækst og fokus på produkt og produktion. Forhandlerlisten udvides kontinuerligt udfra selektive kriterier, således det er butikker med udvalg af højkvalitets mærker og højt serviceniveau med mulighed for at fortælle historien og visionerne, der forhandler STINNE GORELL, i forsøget på at udbrede bevidstheden om, det er muligt at producere bæredygtig mode og dermed gradvist medvirke til forbrugerens stillingtagen.
Danish Fashion Institute udviser stor interesse og opbakning, da bæredygtighed er et af deres store fokuspunkter.

Ulden til den danske produktion kommer fra Norge. Således fragt, produktion og farvning har mindst mulig effekt på miljø og menneske.

Derudover produceres de maskinstrikkede produkter af små, primært kvindeejede microvirksomheder på håndstrikkemaskiner i Bolivia under certificering af Fair Trade Denmark. Her er ulden produceret lokalt og derved begrænses fragten mest muligt.

Med i proces og sparring er inddraget studerende fra CBS og designskoler, da de studerende er åbne, opmærksomme og visionære til fordel for virksomheden, virksomheden målrettet, afgrænset og konkret til fordel for de studerende.

Der afsøges nye produkter og materialer med henblik på at opstarte syproduktion i Danmark, inddragende kvinder udenfor arbejdsmarkedet som en kombination af socialt arbejde og reel produktion eventuelt i samarbejde med danske kommuner.

Bæredygtighed er et bredt favnende ord.
Hos STINNE GORELL søges det at dække alle betydninger ved lokal produktion, naturmaterialer, medmenneskelig omsorg og inklusion.
Derudover prioriteres samarbejde med studerende, flexjobbere og andre på overførselsindkomst og offentlige instanser.
Fordi et bredt samarbejde mellem engagerede mennesker med forskellig faglig og personlig baggrund er et bæredygtigt fundament.