Kort fortalt

I en Fælleshave dyrkes biodynamiske grøntsager. Haven dyrkes af lokale ildsjæle, og den har også modtaget støtte fra Miljøministeriet.

Projektet

Projektet opstod under Foreningen Mejeriet Langesø øko-helse-kultur, som hver 14. dag sælger en økologisk/biodynamisk grøntsagskasse, primært til lokale beboere, men der er også medlemmer fra Odense og hele Nordfyn.
Et medlem af grøntsagskassen havde noget 'overflødigt' jord, tidligere brugt til hesteafgræsning.
Ca 5000 m2 blev opdyrket i foråret med 14 langbede med ca 15 forskellige grøntsager -
det hele sker under professionel rådgivning fra jordbrugsteknolog og biodynamiker Erik Frydenlund.

Formålet med projektet er at bevidstgøre processen ”fra jord til bord”, at give lokale beboere og evt. andre interesserede mulighed for at lære, hvordan man dyrker grøntsager efter økologiske/biodynamiske principper gennem det konkrete frivillige arbejde i haven. Der sigtes mod at skabe et socialt fællesskab gennem forskellige aktiviteter, der finder sted på havedagene, så det at bearbejde jorden, luge, høste etc. forbindes med glæde og samvær med andre.

Projektet forventes at forsætte i mange år - og forhåbentlig vokse sig større.

Spørgsmål / svar

Intet profilbillede
Anker Toklum | tir, 08/20/2013 - 20:31

Kære gode ildsjæle. Hvorfor har i valgt biodynamik og ikke økologi som grundlag for jeres fælles arbejde?

Bedste hilsener fra Bornholm
( først nu er ordet økologi blevet "stuerent" herude på klippekanten )