Kort fortalt

Smid ikke havens overskud af frø på komposten, lad dem få nye frøspirer til at spire frem

Projektet

Rigtig mange mennesker har fået øjnene op for, hvor let det er at lave sine egne planter idet man kan sikre sig frø til næste års dyrkning og man kan bytte eller dele med andre for på den måde sikre sig efterfølgere af de planter man holder af at have i sin have, på altanen eller i vinduet.
Men der er også andre frø der skal sås, nemlig frøene til de frøspirer der skal føre dette arbejde videre efter os, så vores plantekulturarv ikke svinder yderligere ind. Disse kulturbærere opstår let når vi deler vores frøoverskud og lader dem forundres over det lille mirakel der sker når man putter frøene i jorden og giver dem næring, det kan være i en potte i vinduet, på altanen eller i deres egen lille have i haven hvor de stille og rolig kan studere udviklingen.
Lykkeposer til frøspirer er pakket til dette formål, med frø opdelt i 12 grupper, så indholdet af forskellige frø i hver pose, dyrkningsmæssigt passer sammen for at sikre det bedste resultat af dyrkningen

Spørgsmål / svar

Mads Boserup Lauritsen | ons, 08/21/2013 - 21:47

Hej Tony

Yderst interessant projekt.

Jeg holder forhåbentlig mange workshops i de kommende år, hvor der skal deles frø mv. ud. Måske vores projekter kan supplere hinanden?

Kommer du til Praktisk Økologis arrangement den 26. oktober ved Holbæk?

/Mads

Tony Bülow | ons, 08/21/2013 - 22:05

Hej Mads
,
Har også været inde og studeret TagTomat og tænkte på om jeg kunne levere nogle lykkeposer til projektet

Jeg kan godt levere nogle lykkeposer til dine workshops, for tiden samler jeg jo masser af skærnplanter i Permahaven og de vil passe fint til udsåning om kort tid

MHT til arrangementet i Holdbæk må jeg desværre melde pas

/Tony

Mads Boserup Lauritsen | tor, 08/22/2013 - 20:07

Hej Tony

Jeg er selv ved at lære de forskellige planter osv., og når du skriver at Skærmplanter kan sås ud her om efteråret, vil det så sige at eksempelvis dild kan sås nu, i modsætning som det vi har gjort i år hvor vi såede ud i april?

Har du et mobilnr jeg må ringe til?

Og når/hvis du kommer forbi Nørrebro, vil jeg gerne vise rundt.

/Mads

Tony Bülow | søn, 08/25/2013 - 08:03

Hej Mads...

Mange skærmplanter har brug for kuldeddvale før de vil spire derfor udsår jeg mine skærmplanter lidt inden vi får frost, om dette også gælder dild ved jeg ikke da jeg ikke har dyrket den til frø endnu - Ved at så inden frost, efterligner man maturens måde at formere sig ved selvsåning, det med at putte i poser og så til foråret er noget frøfirmaerne har opfundet og de kuldebehandler de fra der skal have kulde for at kunne spirre (Stratifcering)

Du er altid velkommen til at prøve at ringe men det er ikke let at fangge mig, siger min familie, prøv 22797352 eller 22554566, hvis du sender sms med dit navn så ved jeg fremover hvem der har ringet og vil ringe tilbage hurtigst muligt

På et tidspunkt bliver jeg nødt til at drage til staden og kigge på baggårdshaverne hos dig og Persille m.m - er det langt mellem stedet hvor du har dit projekt og fr. berg. alle????

/Tony

Tony Bülow | søn, 08/25/2013 - 08:15

Hej Mads...

Mange skærmplanter har brug for kuldeddvale før de vil spire, derfor udsår jeg mine skærmplanter lidt inden vi får frost, om dette også gælder dild ved jeg ikke da jeg ikke har dyrket den til frø endnu - Ved at så inden frost, efterligner man naturens måde at formere sig ved selvsåning - det med at putte i poser og så til foråret er noget frøfirmaerne har opfundet og de kuldebehandler de frø der skal have kulde for at kunne spirre (Stratifcering)

Du er altid velkommen til at prøve at ringe men det er ikke let at fange mig - siger min familie - prøv 22797352 eller 22554566, hvis du sender sms med dit navn så ved jeg hvem der har ringet og vil ringe tilbage hurtigst muligt

På et tidspunkt bliver jeg nok nødt til at drage til staden og kigge på baggårdshaverne hos dig og Persille m.m - er det langt mellem stedet hvor du har dit projekt og fr. berg. alle????

/Tony