Kort fortalt

Andre børns legetøj er altid sjovest! Hos Legetøjsbiblioteket lånes kemikaliefrit legetøj ud til børn i alderen 0-5 år.

Projektet

Legetøjsbiblioteket tager udgangspunkt i ressourcetankegangen om at leje i stedet for at eje. Børn vokser hurtigt fra deres legetøj, og det er en dyr fornøjelse for forældrene og spild af ressourcer, når legetøjet ofte skal skiftes ud. Derfor har Legetøjsbiblioteket gjort det muligt at låne alderstilsvarende kvalitetslegetøj til sit barn. Vi oplever, at forældre til mindre børn benytter Legetøjsbiblioteket flittigt, da deres børn hurtigt vokser fra legetøjet, som de kan bytte til mere motorisk udfordrende legetøj, efterhånden som deres børn får andre behov. Forældre til lidt større børn benytter Legetøjsbiblioteket til at udskifte legetøj som børnene er blevet trætte af.

Det legetøj vi låner ud, er af høj kvalitet og det er vigtigt for os, at legetøjet er kemikaliefrit og er produceret med den største hensynstagen til miljøet og omgivelserne. For de travle børnefamilier kan det være svært at følge med i hvilket legetøj, der er skadeligt for miljøet og børns helbred.
Foruden at låne legetøj ud, er det også Legetøjsbibliotekets hensigt, at varetage formidlingsopgaven om kemikalier i legetøj.

Legetøjsbiblioteket fungerer som et almindeligt bibliotek. Man oprettes som låner med et lånerkort, og kan derefter låne tre stykker legetøj i op til en måned ad gangen. Vores legetøj spænder lige fra bideringe til de mindste børn, til mini-motorcykler, musikinstrumenter og gåvogne, til større børn der har brug for andre udfordringer.

Legetøjsbibliotekets vision er, at skåne omgivelserne mest muligt ved gøre det nemmere for børnefamilier at spare penge, nedsætte affaldsmængderne, skåne miljøet og skåne børnene for kemikalier i legetøjet.
Legetøjsbiblioteket har en pragmatisk og helhedsorienteret tilgang til et godt børneliv og et bæredygtigt samfund. Vi har arrangementer med rytmik, da det er vigtigt for børnene at røre sig, og vi har foredrag om kemikalier i legetøj og kemikaliefri hverdag, da det er vigtigt at være opmærksom på og undgå disse.

En bæredygtig måde at lege på!

Spørgsmål / svar

Intet profilbillede
K. | tir, 09/03/2019 - 09:12

Er projektet stadig aktivt?