Kort fortalt

Familieferie i Alperne.

Projektet

*Update* Vi er nu kommet hjem og har lavet denne status på turen: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=711412525562815&id=683092901728111

El-bilens svaghed er lange ture og ferier pga. dens rækkevidde, lade-tid samt manglende infrastruktur, herunder at en koordineret pålidelig internetbaseret information om hvor der er opstillet ladestandere endnu er svært tilgængelig og mangelfuld. Betalingen foregår ofte med et RFID-kort a la Rejsekortet, som skal tilsendes på forhånd og det dækker ofte kun et begrænset geografisk område. I Østrig f.eks. dækker én leverandør blot ét forbundsland dvs. en strækning på ca. 200 km. Det betyder at man på en tur på eksempelvis 1.000 km på forhånd skal have registreret sig og fået abonnement hos adskillige leverandører og sat sig grundigt ind i deres regler.

Salget af el-biler til privat-brug er MEGET lavt og bilforhandlere hører fra deres kunder at argumentet for ikke at købe en el-bil er at den ikke kan bruges til langtur.
Min familie og jeg har derfor sat os for at beskrive oplevelsen af en langtur i el-bil fra Danmark til Alperne på de sociale medier. Følg os på facebook.com/pages/EV-Visit/683092901728111
Vi har planlagt en rute der kører gennem Schweiz, Frankrig, Østrig og Tyskland, i alt ca. 3.000 km på 18 dage.

Formålet er primært at undersøge og kortlægge udfordringerne ved at køre el-bil på langtur. Udfordringerne vil munde ud i en række anbefalinger til politikere nationalt og i EU, så de nemmere kan arbejde for en overordnet, koordineret ladenetværkstrategi. Vi udarbejder en guide, der kommer til at ligge på facebook-siden, som gør det nemmere at planlægge længere ture i el-biler.
En mulig udløber af vores erfaringer, håber vi, er et øget salg af el-biler så vi kan fremskynde grøn omstilling i persontransporten.

Vi forventer at gentage projektet i sommerferierne fremover for at følge udviklingen af opsætningen af ladestandere, tilgængelighed, betalingsløsninger samt informationsniveauet.

Bliver det fantastisk eller fatalt?