Kort fortalt

LandsbyHøjskolen er et initiativ til støtte for landsbyer, som ønsker mere liv, flere involverede, ny inspiration, værktøjer til processer

Projektet

På Danmarks næstældste højskole, Ryslinge Højskole på Midtfyn, startede ideen om at bruge de danske folkehøjskoler til at sætte gang i de små lokalsamfund. Højskoler ligger ofte i landsbyer. Men sjældent tager højskolerne ansvar for andet end det, der sker inden for deres egne mure.

I landsbyerne må vi alle tage ansvar for, at der sker noget. Og det skal gøres, så alle får lyst til det. Ikke kun ildsjælene.

Vi mener, Danmark har behov for at mødes på højskole-vis, mere end nogensinde. Højskoler kan nedbryde barrierer mellem mennesker. Højskoler er steder hvor man frit kan tale og ikke skal bedømmes eller sættes i bås. Højskoler fremme lysten til at engagere sig i fællesskaber. Her modnes den fællesskabende bevidsthed. Og ideer kan flyde frit.

Vi har brug for højskoler i form af fristeder og mødesteder. Og det sjove og vigtige er, at højskoler ikke behøver at være i bestemte bygninger.

Højskole er en måde at være sammen på.
Når vi tager på højskole, eller går til et højskolemøde, så går vi ind i et mentalt rum, hvor ordet flyder frit, energien sprudler og fællesdriften flytter.

Landsbyer har brug for at samles om de fælles udfordringer. De har behov for at finde fælles løsninger. Med andre ord - de har behov for at mødes på højskole-vis.

Vi kalder det LandsbyHøjskolen - der hvor vi alle mødes.