Kort fortalt

Forældre får gode råd og vejledning til at skabe en sund hverdag uden skadelig kemi for deres nyfødte på kemi-barselscaféer i København

Projektet

Miljøpunkt Østerbro afholder kemi-barselscaféer forskellige steder i København. Alle arrangementer er gratis at deltage i, man skal blot huske tilmelding, så man er sikret en plads. Alle er velkomne, men det er selvfølgelig dig med en lille baby eller én på vej, som især er inviteret.

Der er mange nye spørgsmål, der dukker op, når man står og skal vælge udstyr, tøj, legetøj, mad, eller plejeprodukter til en lille ny. Forskning viser nemlig, at fostre og små børn er langt mere følsomme over for de hormonforstyrrende og allergifremkaldende stoffer i hverdagen end voksne. Stofferne gemmer sig steder, hvor vi ikke forventer det, og derfor opgiver nogle at få overblik, mens andre måske bliver utrygge eller overforsigtige.

Temaerne er: Sund baby indenfor, Babys udstyr og Baby i køkkenet.

Arrangementerne varer 1,5 -2 timer med spørgsmål.

At vi som borgere vælger produkter uden skadelige kemikalier er en stemme på en fremtid med mulighed for rent drikkevand, færre sygdomme og mindre skade på jorden.

Kemi-barselscaféer bliver afholdt i et samarbejde med Københavns Kommune, Forbrugerrådet Tænk Kemi, Aftenskolen for psykomotorik og afspændingspædagogik (APA), Miljømærkning Danmark – Ecolabel og Børn i Byen