Kort fortalt

Klimakvarter bygger grønne gader, blomstrende haver, et rigt dyreliv og kanaler, der leder regnvand væk, så vi undgår vandskader.

Projektet

Grønnere gader, blomstrende forhaver, et rigt dyreliv og landskabelige kanaler, der leder regnvand væk fra kvarteret, så vi undgår vandskader ved de store regnskyl. Det er blot nogle af de projekter, vi håber på at føre ud i Klimakvarter på Østerbro over de kommende år. Og det hele sker i tæt samarbejde med kvarterets beboere.

Klimaet ændrer sig. Vi kan se frem til flere kraftige skybrud, som dem København har oplevet de sidste somre. Derfor skal byen klædes på til fremtidens regnvejr.

I Københavns første Klimakvarter på Østerbro gør vi regnvand til en ressource frem for et problem samtidigt med, at vi gør byrummene bedre at opholde sig i.
Regnvand fra gader og gårde bliver vendt fra et problem til et potentiale i form af blomstrende byrum, grønne gårdhaver og landskabelige kanaler, der leder regnvandet væk fra kvarteret og ud i havnen, så vi undgår vandskader ved de store skybrud. Pladser og veje forvandles fra grå asfalt til grønne oaser, der kan håndtere de stigende regnmængder, og samtidig fremtidssikres kloaksystemet ved at holde mest mulig regnvand væk fra systemet.

Udviklingen af løsningerne i Klimakvarter foregår i tæt samarbejde med borgerne, der både har indflydelse på beslutningerne om de store anlægsprojekter og gennem helt små initiativer som regnvandstønder og grønne tage får en forståelse for de udfordringer byen står over for. På den måde får kvarteret et nyt syn på byen og regnvand i byen, som vil gøre dem til aktive medspillere i et grønt og klimasikret kvarter.

Spørgsmål / svar

Mads Boserup Lauritsen | tor, 08/22/2013 - 20:11

Vil jeres åbne workshops, loppemarkeder, forårsfest, sommerfest, høstfest osv. også rykke med rundt fra Tåsinge Plads når I går i gang med at renovere de andre byrum i kvarteret? Det har været en fornøjelse at deltage i.

Forårsfesten på Tåsingeplads den 5. maj 2013