Kort fortalt

LED lamper, der drives af solceller giver mulighed for ø-drift. Giver energibesparelse og betydelig forbedring af lyskvaliten

Projektet

På Hotherskolen i Hårlev har Stevns kommune - sammen med forskere fra RUC og DTU Fotonik, en Lys- og armaturdesigner og en elinstallatør - haft et demonstrationsprojekt støttet af PSO-midlerne fra ELFORSK-puljen. Siden august 2012 har der i et klasselokale på Hotherskolen været ophængt LED lamper, der drives af solceller fra Hotherskolens tag. Lamperne er undervejs blevet testet for lyskvalitet, forbrugstid og styring. Omdrejningspunkt for forsøget har været at skabe et belysningssystem, der leverer den belysning, som brugerne er vant til, men som kan spare på energien og derved på CO2-belastningen - og derudover, som en ekstra bonus, kan levere en bedre belysningskvalitet.
Kommunen har besluttet at videreudvikle succes og har derfor igangsat et energibesparende belysningsprojekt på Store Heddinge Skole, der har afsæt i den viden og erfaring som projektet på Hotherskolen har givet os.