Kort fortalt

Med Grøn Butik får butikker vejledning til at nedsætte deres energiforbrug og reducere deres miljøbelastning.

Projektet

Grøn Butik er en miljøcertificering for butikker, der gerne vil spare på energien og tage hensyn til miljøet i deres daglige drift. Der findes i dag ca 330 grønne butikker fordelt over hele landet.
Alle butikker, der sælger varer eller serviceydelser direkte til kunden, kan blive Grøn Butik – uanset størrelse. Det kan være små såvel som store butikker, fødevare- og specialforretninger, selvstændige eller kædebutikker. En Grøn Butik behøver ikke nødvendigvis have "grønne" produkter på hylderne. Butikken sætter til gengæld særligt fokus på butikkens energiforbrug og belastning af miljøet i den daglige drift.
Med Grøn Butik får butikker nemt og hurtigt styr på energiforbruget og miljøforholdene. Grøn Butik giver butikkerne mulighed for at opnå en mere rationel daglig drift, fordi der bliver sat fokus på elforbrug, varme, vand, kemikalier, affald og transport. Det er alle faktorer, der via ressourcebesparelser både kan give økonomisk gevinst for butikken, samt gavne miljøet og give butikken en miljørigtig profil.
Energitjenesten står for administration og kvalitetssikring af Grøn Butik-ordningen, følgende kommuner er involveret: Albertslund Kommune, Kolding Kommune, Køge Kommune, Roskilde Kommune, Aalborg Kommune, Greenet, Aarhus Kommune