Kort fortalt

GoGreenCopenhagen er din genvej til grøn livsstil og hjælper dig med at finde byens bæredygtige butikker, hoteller, restauranter og projekt

Projektet

GoGreenCopenhagen gør det nemmere at finde vej til de restauranter, butikker, hoteller og innovative projekter, der alle har det til fælles, at de tager hånd om miljø og samfund.

Den grønne verden er en oplevelse for flere sanser og handler ikke kun om kemi og miljø, men også om sundhed og kvalitet, livsglæde og det gode liv. Det vil vi gerne synliggøre ved at vise, hvor det findes.

GoGreenCopenhagen involverer borgere, virksomheder, iværksættere, kommuner, organisationer og turister og samlet alle byens muligheder på et fysisk bykort, en webportal og mobilapp. Ved at fremhæve de gode eksempler, motiverer vi flere til at ændre adfærd og handle med omtanke, så vi i fællesskab styrker den bæredygtige omstilling i København – og i alle andre GoGreen byer fremover.

GoGreenCopenhagen viser, hvor du køber økologisk tøj, svanemærket legetøj eller ting til boligen, de grønne frisører, genbrugsbutikker, ”byttebutikker” og virksomheder, der har social ansvarlighed øverst på dagsordenen. Restauranter, cafeer og hoteller med økologi på menuen er også med på GoGreen-portalen, ligesom miljøvenlige transportmuligheder er fremhævet. Det er også her, du finder de bæredygtige projekter, unikke oplevelser, de grønne tage, byhaver, bæredygtig arkitektur, naturlegepladser, cykelstier og andre spændende grønne projekter.

GoGreen er ikke en mærkningsordning, men en samling af alt det gode, der allerede eksisterer. Vi har opstillet bæredygtighedskrav, som virksomhederne skal dokumentere, at de lever op til. Kriterierne er udviklet i samarbejde med professionelle aktører og læner sig op ad allerede eksisterende mærkninger som fx Ø-mærket, Svanemærket, Fairtrade og EU Blomsten.

Fakta:
Første bykort udgivet i 2011 med 80 virksomheder, opdateret i 2013 med i alt 150 virksomheder.
Vi har uddelt 90.000 kort, der er distribueret gennem virksomhederne i GoGreen-netværket, Københavns Turistkontor, FreeCard (cafeer og busser), ved events, messer og arrangementer og er delt ud til borgere, turister, konferencedeltagere, virksomheder og studerende.

Da læring og motivation er en vigtig del af processen mod ny omstilling, planlægger vi en sommerskole for børn med fokus på ”Det gode børneliv” som tema. Og vi har planer om at udvikle vores mobil app, med guide, lydspor og fortællinger, der gør det endnu mere levende at bevæge sig rundt i det bæredygtige København.

GoGreen er startet i Aarhus, der allerede i 2010 udgav det første bykort. GoGreenAarhus har også åbnet GoGreenBiksen, der viser et stort udbud af produkter og ideer fra miljøet omkring Aarhus.

Spørgsmål / svar

Intet profilbillede
Ilene Unger | tor, 02/23/2017 - 07:21

My programmer is trying to convince me to move to .net
from PHP. I have always disliked the idea
because of the costs. But he's tryiong none the less.
I've been using Movable-type on various websites for about a year and am nervous about
switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net.
Is there a way I can import all my wordpress content into it?
Any kind of help would be greatly appreciated!

my blog post: imp source