Kort fortalt

GoGreenAarhus hjælper dig med at finde byens bæredygtige butikker, restauranter, hoteller og oplevelser og nemmere at vælge grøn livstil.

Projektet

GoGreenAarhus viser vej til mere end 80 aarhusianske restauranter, butikker og hoteller, der alle har det til fælles, at de tager hånd om miljø og samfund. Du kan finde dem på et fysisk bykort, en webportal med artikler, inspiration og information og en mobilapp.

Hvor skal jeg spise? Hvor skal jeg sove? Eller shoppe? Hvad skal jeg se, hvis jeg skal opleve byens innovative initiativer? Den grønne verden er en oplevelse for flere sanser og handler ikke kun om kemi og miljø, men også om sundhed og kvalitet, livsglæde og god energi. Det vil vi gerne være med til at sprede, ved at vise, hvor det findes.

Ved at gøre det nemmere at vælge det grønne alternativ, kan vi i fællesskab – borgere, virksomheder, organisationer og kommune – styrke den bæredygtige omstilling i Aarhus.

GoGreenAarhus viser vej til specialbutikkerne med tøj af økologisk bomuld, butikker med svanemærket legetøj eller alt til boligen – uden kemi. De grønne frisører, legetøjsbiblioteket, genbrugsbutikker, ”byttebutikker” og virksomheder, der har social ansvarlighed øverst på dagsordenen. Restauranter, cafeer og hoteller med økologi på menuen er også med på GoGreen-portalen, ligesom miljøvenlige transportmuligheder er fremhævet.

GoGreenAarhus er også en guide til bæredygtige projekter og viser vej til grønne områder, bæredygtig arkitektur, naturlegepladser, cykelstier og alle de andre spændende bæredygtige projekter, Aarhus har at byde på.

Aarhus har så meget at byde på når det gælder bæredygtig innovation og ved at fremhæve byens frontløbere, kan vi dels inspirere flere til at handle med omtanke, dels motivere flere virksomheder til at hæve overlæggeren og komme med i GoGreen- netværket. Og samtidig er kortet en genvej til at finde de små hemmelige natur-oaser i og uden for byen, som bare venter på at blive brugt.

I GoGreen-projektet er kode ord motivation og inspiration. Motivation til at forbruge og bruge de bæredygtige alternativer, og inspiration til bare at gøre ting med omtanke.

GoGreen er ikke endnu en mærkningsordning, men en samling af alt det gode, der allerede eksisterer. Vi har opstillet bæredygtighedskrav, som virksomhederne skal dokumentere, at de lever op til. Kriterierne er udviklet i samarbejde med professionelle aktører og læner sig op ad allerede eksisterende mærkninger som fx Ø-mærket, Svanemærket, Fairtrade og EU Blomsten.

Fakta:
Første bykort udgivet i 2010 med 40 virksomheder, opdateret i 2011 og 2012 med nu over 80 virksomheder og steder at opleve.
Vi har uddelt i alt 90.000 kort, der er distribueret gennem virksomhederne i GoGreen-netværket, VisitAarhus, FreeCard (cafeer og busser), ved events, messer og arrangementer og er delt ud til borgere, turister, konferencedeltagere, virksomheder og studerende.

GoGreenAarhus har fået omtale i mange forskellige medier og ikke mindst omtalt i rigtig mange forskellige lande. Bl.a. er GoGreen omtalt i Nordisk ministerråds turismemagasin og i Miljøministeriets Idékataloget fra Tænktanken for bæredygtigt forbrug og grønne forretningsmodeller.

GoGreenAarhus har også i 2013 åbnet GoGreenBiksen, der viser et stort udbud af produkter og ideer fra miljøet omkring Aarhus.