Kort fortalt

Overskydende og ubrugte fødevarer fra årets Roskilde Festival omdannes til fryseretter til gavn for brugerne af Kirkens Korshærs varmestuer

Projektet

Efter en uge med musik og kærlighed for over 130.000 mennesker, er der mandag efter festivalen enorme mængder råvarer, som ikke er blevet anvendt af madboderne og derfor til overs fra årets Roskilde festival. Mandag morgen når festivalgæsterne er på vej hjem, og scenerne bliver pakket sammen, indsamler vi de ubrugte råvarer fra madboderne, og omdanner dem til lækre, velsmagende og hjemmelavede fryseretter til stor glæde for bruger af Kirkens orshær
 
Den overskydende mad ville formentlig være endt på forbrændingen, men tanken med projektet er at forlænge den enkeltes fødevares levetid til gavn for mennesker, der ikke altid har råd til et måltid mad. - Vi vil gerne tage et ansvar og sætte fokus på al den mad, der bliver smidt ud efter Roskilde Festival. Så vi har lavet et projekt, der hedder "Fra trash to takeway", hvor vi omdanner de gode råvarer til lækker mad til folk i varmestuerne rundt om på Sjælland.
I år godkendte Fødevareministeren projektet, og lavede en lovændring der gjorde det muligt for varmestuer at modtage færdigretter/råvarer fra festivaler og andre endagsarrangementer. Dette betyder, at andre festivaler også kan få gavn af projektet. I år fik vi lavet 2170 portioner mad ud af ca. 1,6 tons fødevarer. Vi var 25 frivillige og producerede mad mandag, tirsdag, onsdag efter festivalen.