Kort fortalt

Vores kongstanke er at 'låne' regnvand af naturen og levere det tilbage i en renere tilstand, bibringe helse og velvære til badets gæster

Projektet

Koncept og vision for Sofiebadet

”Et moderne kurbad med historisk sjæl” - Sofiebadet er skabt som en oase midt i storbyen.

Huset: Sofiegades Brusebadeanstalt blev bygget i 1909 af Københavns kommune.
Foreningen Sofiebadet fik huset fredet i 2000 på grund af det enestående interiør med marmor, fajance fliser, sandstenstrapper og terrazzogulve.
Det tidligere kvindebad fungerer nu som retrobad med reception, omklædning og bruseafdeling.
Det tidligere mandebad er ombygget til kurbad med sauna, dampbad, varmtvandskar og en lille café.
I den tidligere varmecentral er opført en Hamam med kuppel opvarmet af en brændefyret finsk masseovn. Her foregår en af husets hovedaktiviteter Hamam-behandling med tyrkisk olivensæbe.

I gården bag huset er den gamle kulkælder blevet ombygget til brug for varmegenindvinding fra brusevandet, regnvandsopsamling og genbrug af det grå spildevand og vandrensningsanlæg til fremtidig bassin.
Over den gamle kulkælder er opført en lille økologisk Annex og forberedt et lille 8 kantede bassin til bl.a. Watsu- massage. Når vi finder økonomi til det, færdiggøres det og forsynes med regnvand fra Sofiebadets og nabohusenes tage.

Energi: Minimering af forbruget af el, vand og varme er foretaget i forbindelse med renovering af badet og
besparelsen samt Co2 fodspor bliver registreret gennem www.keepfocus.dk og det har givet store besparelser på energiregnskabet efter ombygningen i 2009.
Solceller opsat i 2004. Naturlig ventilation i baderum. Energiglas i forsatsrammer og døre i Annex med forvarmning af friskluft indtag.
Etablering af genbrug af varmluft fra Hamam og varmecentral (hybrid ventilationsanlæg).
Et Hi-tech.nl anlæg etableres til genbrug af varmen fra brusevandet og fra 2012 arbejder vi på etablering af dobbelt porrøst filter som biologiske rensningsanlæg til genbrug af det grå spildevand og til rensning af regnvand til badning og fremtidig varmtvandsbassin i Annex.

Materialer: Under renovering og nybygning har vi helst kun arbejdet med bæredygtige byggematerialer Perlitte til isolering, PVC fri rør, miljøvenlig maling, lervægge og lergulve behandlet med linolie og bivoks.
Vi har mange steder brugt genbrugs byggematerialer og genbrugs inventar.
Sofiebadet bruger altid helst kun økologiske produkter til badning, Hamam behandling, i Café samt til rengøring og vask.

Information: Gennem besøgende i badet fra DK og Verden samt rundvisninger med oplægsholder. Nyhedsbrev på Website og i bl.a. lokalavisen Christianshavneren.