Kort fortalt

Drik postevand af miljøvenlige og genbrugelige RETAP glasflasker istedet for, at købe vand i plastflasker.

Projektet

Projekt "RETAP" (www.retap.dk) blev startet i forbindelse med COP15 i 2010, hvor det blev det blev gjort meget klart, at plast og især plastflasker udgør et større og større miljømæssigt globalt problem.

Der produceres og sælges globalt mere end 6.000.000.000 flasker om året, som udleder mere 2.500.000.000 kg CO2, og tallet er stigende.

I Danmark er tendensen, den samme. Flere og flere køber vand i plastflasker, som så via det danske pantsystem transporteres retur til producenten, som renser og fylder den op igen, for igen at sende den tilbage til forretningen, så vi igen kan købe vand på en plastflaske. Det er lidt paradoksalt, når Danmark har noget af verdens bedste postevand, og så koster det næsten ingenting.

Derudover er der ifølge sundhedsministeriet helbredsmæssige risici, ved at drikke vand af plastflasker.

Det er derfor både dyrere, mere miljøbelastende og indebærer sundhedsmæssige risici, at købe og drikke vand af plastflasker end at drikke af RETAP glasflasker.

Vi (RETAP) satte os for, at gøre noget ved det. Kva input fra virksomheder, universiteter, kommuner og borgere, fandt vi ud af, der ikke fandtes nogle vandflasker, som både var flotte, miljøvenlige og ikke indebar nogen sundhedsmæssige risici, og som samtidig gav virksomheder og universiteter muligheden for, at promovere deres "grønne tankegang" dvs påføre logo på flasken og nemt kunne rengøres.

Med input fra både et dansk design firma, DTU og mange hundrede interviews med virksomheder og borgere endte vi med at designe og producere en glasflaske, som allerede har vundet 3 design priser, er lavet af Borosilikat glas (som bruges af den farmaceutiske industri grundet styrke og renhed) og låg produceret uden BPA og Ftalater. Desuden er flasken designet uden kanter, så bakterie fremkomst undgås, og kan nemt rengøres i opvaskemaskinen.

Vi har derfor gjort det muligt for borgere og virksomheder, at få gjort op med de gamle vaner, og blive "Retap-pere" og derved reducere CO2 udledningen på en nem og samtidig mere økonomisk måde, uden at gå på kompromis med kvalitet og design.

Se vores produkt video her : http://www.youtube.com/watch?v=5-exa32tKTU

Der er indtil er solgt ca 450.000 RETAP flasker siden vi startede, og da hver af dem erstatter minimum 20 plastflasker på årsbasis svarer det til en årlig CO2 reduktion på mellem 2 og 3.000.000 kg CO2.

Så vores produkter har allerede gjort en stor forskel for miljøet. Der er mange, der er omstillet, men der er plads til mange flere.

Eksempler på, hvem der allerede er omstillet fra plast til glas er http://www.retap.dk/references

Sidste men ikke mindst, så har vi modtaget takkebreve fra både Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik og Miljøministeren, som takker for vores flasker og vores engagement.