Kort fortalt

Miljø- & Naturværksted TRÆSTUBBEN er Vesterbros åndehul til eksperimenterende og involverende projekter, der har omstilling som vision.

Projektet

TRÆSTUBBEN er Vesterbros urbane miljø- og naturformidlings base.
På et offentligt parkareal etablerede man i 2006 en have med regnvandsopsamling, kompost, insekthotel, urtespiral og grønt tag. I midten ligger Træstubben, som er omdannet fra nedslidt offentligt toilet til Vesterbros eget miljø- & naturværksted.

I TRÆSTUBBEN kan lokale børnehaver og andre institutioner deltage i forløb, der sætter fokus på naturen, hvordan vi bruger den – og hvordan vi passer på den gennem eksempelvis genbrug og affaldssortering. TRÆSTUBBEN er banebrydende med en musisk- sanselig miljøpædagogik og i den tætte kontakt til byens natur og børn.

TRÆSTUBBEN er i dag et velbesøgt demonstrations-projekt og samlingssted for miljø- og naturformidling til børn og voksne på Vesterbro. Vi modtog Københavns Miljøpris 2010 for at spille en afgørende rolle som grønt åndehul og læringsted i Københavns mest asfalterede bydel – Vesterbro.

Visionen er:
At give børn og voksne et lokalt tilholdssted i en offentlig park med fokus på udvikling af en bæredygtig livsstil.
At introducere børn til elementære sammenhænge om processer, ressourcer og naturfænomener, og hvordan vi som mennesker er med til at påvirke dem.
At være et eksperimenterende sted for bæredygtige omstillings-initiativer.
At være et inspirations sted for andre urbane områder.

TRÆSTUBBEN hører i dag under Vesterbro Lokaludvalg.