Kort fortalt

Vi bygger skibe med faciliteter til vidensdeling og eksperimenter med bæredygtige løsninger og omstilling.

Projektet

Vi bygger et flydende kursuscenter som på en uhøjtidelig og direkte måde skal gøre flere klar til at tage fat på konkrete initiativer i retning mod bæredygtighed. Som omsejlende projekt vil Kursuscenteret nå ud til flere, i Danmark såvel som fjerne egne af Verden.
Ombord vil være faciliteter til både konstruktion af simple tekniske løsninger som solvarmepaneler, og komposttoaletter, og til afholdelse af workshops og seminarer.
Det flydende kursuscenter skal i sig selv fremstå som et eksempel på bæredygtig indretning, idet det bygges af genbrugte og økologiske materialer, det bliver selvforsynende med energi og affaldsløsninger og skal kunne tage sig frem uden brug af fossilt brændstof.
Vi inviterer alle til at hjælpe med byggeriet og udvikling af de tekniske og sociale løsninger som skal udgøre dette kursuscenter. Det gælder om man er enkeltperson eller gruppe, drømmer eller praktiker!
Vejen til et bæredygtigt samfund skal findes på Vandet!

Spørgsmål / svar

Intet profilbillede
Anker Toklum | ons, 08/21/2013 - 20:45

Gode entusiaster.
Eksperimenter er gode til at finde frem til hvad der kan skabes i nye og ukendte rammer. Gerne mobile enheder som skibe jo er.
Kan anbefale værktøjer til at få overblik i arbejdet med omstilling på alle nivoer og rammeplaner.
Tjek EDEs 4 dimensioner for en bæredygtig helhed: Økologi - økonomi -social kraft - verdensyn.
En holistisk anskuelse af bæredytighed og omstilling.
Min erfaring er at rigtig mange gode projekter kører død fordi specielt den sociale dimension er for svag eller slet ikke defineret og målsat i de mange små projekter for omstilling der stavles på benene alle steder i DK og verden i øvrigt.
For at blive i sejlskibssprog. Vindens retning kan man jo ikke styre, ok.

Men hvad er jeres præcise kurs (formål)? og hvilke sejl vil i sætte for at nå til destinationen?