Kort fortalt

Seks gange om året afholdes et kvalitetsmarked centralt i Taastrup hvor de ca. 20 stadeholdere skal præsentere og sælge kvalitetsprodukter.

Projektet

Farmers Market har i Taastrup eksisteret siden 2007 og har til formål at give producenter og leverandører af kvalitetsprodukter (primært økologiske) fortrinsvis fra lokalsamfundet mulighed for at handle. Det centrale er fødevarer (frugt, grønt, honning, fisk, ost m.v.) , men der er også mulighed for at præsentere og sælge andet kvalitet eks. Fair Trade og helseprodukter. Hvert marked har sit særpræg således at der er en fast kreds af handlende som er med hver gang og så er der aktiviteter der kun er med den ene gang - eks. arbejdende værksteder formidlet af det lokale bibliotek.
Det koster 300 kr at deltage, men det dækker ikke omkostningerne der indebærer annoncering, opsætning og nedtagning af pavilloner, oprydning m.v. Hovedsponsor er Taastrup Bymidte (lokale handelsforening) som skønner på den øgede aktivitet der er på byens hovedgade.
Markedet har siden start fået stigende søgning fra stadeholdere og besøgende.
Det er Miljø- og EnergiCentret der er tovholder, mens det er den lokale Lions Club der sørger for den praktiske afvikling.