Kort fortalt

Med Energi Fyns app kan du følge dit energiforbrug time for time. Bevidsthed om elforbruget er første skridt til at opnå besparelser.

Projektet

Energi Fyn har fjernaflæste elmålere hos alle sin 175.000 forbrugere hvor elforbruget kan følges time for time. Dette kan gøres på såvel computeren, smart Phone og iPad. Dermed har man mulighed for at afsløre, når forbruget stiger for meget, apparater som pludselig begynder at bruge for meget el og i det hele taget at blive bevidst om elforbruget og dets udvikling i sin bolig. 14.000 har downloadet Energi Fyns app, men der er også mange som bruger Energi Fyns hjemmeside til at følge forbruget. Det er muligt at sætte alarmer og få sendt en SMS hvis forbruget overstiger en vis størrelse.

Med Energy Key, som programmet til at følge forbruget hedder, kan også bruges til at følge varme og vandforbruget. At følge forbruget jævnligt og korrigere sin adfærd, når det stiger for meget, er en vigtig brik i miljø og forbrugsbevidsthed og fører til mindre forbrug. På sigt ikke bare mindre forbrug men også mere hensigtsmæssigt forbrug. Timemålingen af elforbruget, hvor alle data jo hentes hjem til Energi Fyn, muliggør på sigt, at vi kan lave timebaseret afregning også for husholdninger. Dette betyder, at der skabes incitament til at flytte forbruget hen hvor elprisen er billig, hvilket er når der er rigelig produktion- det er især når der er meget vindproduktion. Det gør at produktionen fra Vedvarende Energi, især vind men også solceller bedre kan indpasses i vores elsystem. Erhvervskunder kan allerede afregne deres elforbrug på timebasis, men det store antal kunder er jo boligkunder, og de kan også komme med i fremtiden, fordi vi har de fjernaflæste elmålere.

Spørgsmål / svar

Mads Boserup Lauritsen | lør, 08/31/2013 - 10:46

Kan jeg få Energi Fyn til at levere strøm og elmåler på Nørrebro?

I er lidt mere fremsynede end Dong.

/mads

Tommy Lykkegaard | tir, 09/03/2013 - 11:54

Hej Mads
Du kan sagtens tilmelde dig som kunde hos Energi Fyn, men du må nøjes med den elmåler du har hos Dong. Elmålerne ejes af det lokale netselskab og altså DONG i dit tilfælde.
Tilmeldingen til Energi Fyn kan ske her: http://www.energifyn.dk/privat/elhandel. Vi glæder os til at se dig som kunde !

mvh Tommy