Kort fortalt

Energimessen i Ry 31.aug. om energivenlige løsninger til boligen, elbiler, elcykler og affald som ressource. Se mere på www.energimessery.dk

Projektet

Energimessen arrangeres af en gruppe medlemmer at Omstilling Ry bevægelsen.
Det overordnede formål med messen er, at at inspirere borgere i Ry og omegn til at finde grønne løsninger og deltage i omstilling til bæredygtighed i hverdagen, samt at øge opmærksomheden på at bruge energi og andre ressourcer med god samvittighed over for natur og miljø

Energimessen, som afholdes for andet år i træk, præsenterer miljø- og energivenlige løsninger til boligen. Der bliver mulighed for at prøve elbiler og elcykler, og i det mobile energi-laboratorium kan de besøgende udforske og eksperimentere med miljørigtig energi. Fokus i år er især på affald som ressource i såvel produktionsprocessen, distributionsleddet, i butikker, på spisesteder i Ry, hos forbrugeren og når affaldet skal bortskaffes. Der vil være stande med information om cirkulær økonomi, Cradle to Cradle bevægelsen samt stande og foredrag, der demonstrerer og fortæller om, hvorledes affald kan blive til en værdifuld ressource.
Energimessen er blevet til gennem et stærkt samarbejde med byens håndværkere, forretninger store som små, Skanderborg Kommunes renovationspartner, idrætsforeninger og Skanderborg Kommune.
Inden den endelige planlægning af messen, blev der afholdt et inspirationsmøde med de ovennævnte samarbejdspartnere, hvor der var foredrag om madspild og cirkulær økonomi samt efterfølgende debat og ikke mindst input fra deltagerne til messegruppen. Messegruppen har været på gaden i Ry for at reklamere og fortælle om messen og har et tæt samarbejde med den lokale presse. Mange har hjulpet med faglige input og praktisk hjælp, feks. reklamelayout hjemmeside, lån af lokaler, lyd,forplejning mm.
Gennem hele processen har det været en af messegruppens overordnede tanker at involvere lokale borgere så meget som muligt. Derfor er feks. også udstillere til messen primært søgt i lokalområdet. Ved at involvere og engagere borgere i Ry og omegn ser vi en god mulighed for at sprede vores budskab om, hvorledes vi alle kan være med til at skabe et bæredygtigt samfund.