Kort fortalt

Venøs udviklingsplan 2010/2012 har som mål at fastholde og udvikle Venø som bæredygtigt helårssamfund. Derfor projektet.

Projektet

Siden 2010 har energigruppen på Venø gennemført analyser, vurderinger og omlægninger i energiforsyning i mere end 25 % af øens husstande.
Det har ført til væsentlige begrænsninger i øens samlede energiforbrug.
Forbrugsregistreringen sker i samarbejde med forsyningsselskabet Jysk Energi.
Jysk Energi har opsat energimåletavle ved færgelejet Kleppen, hvor venøboerne dagligt passerer. Her registreres energiforbruget og sammenlignes med tidligere perioder. Målingerne minder venøboerne om nødvendigheden af at tænke energibevidst.
Energigruppen ønsker at videreudvikle indsatsen for begrænsninger i Venøs energiforbrug.
Venø vil version 2 af energibevidsthed og besparelse. Det skal ske gennem rådgivning i forhold til de enkelte husstande og ved brug af erfaringer fra andre steder, hvor bæredygtighed er nøgleord og handlingsgrundlag.

Spørgsmål / svar

Ole Lundberg | tir, 09/10/2013 - 20:21

det giver så muligheder for at komme endnu videre og sikre et ø samfund uden behov for tilførsel af udefra kommende energi, der skal vel tænkes helt ud af de små koncepter og hele vejen ud
sol, vind, affalds gas og olie, biogas, bølge energi. et oplagt EU projekt og noget der kunne tiltrække ferie gæster til en energi plus ø

Morten Gjern | tor, 04/24/2014 - 11:20

Tak for dit kommentar, vi kan se en stor mulighed for mange af Danmarks småøer og ikke mindst at tiltrække tilflyttere og turister. Vi deltager i udviklingsmøde for grønne omstillingsprojekter og omstillingsfolk i Midt- og Vestjylland torsdag den 8. maj i Holstebro.