Kort fortalt

Den Bæredygtige kalender er daglig opmuntring til at tage fat på omstillingen selv. Vi kan godt og vi er alle vigtige i omstillingen!

Projektet

Den Bæredygtige Kalender er skrevet ud fra erkendelsen af, at det ikke er nok at feje for egen dør eller at skubbe ansvaret over på politikerne.

Vi må ALLE tage fat på omstillingen der, hvor vi står og derfor gør jeg med Den Bæredygtige Kalender, hvad jeg kan for at inspirere så mange som muligt til at tage fat på omstillingen.

Det er pokkers svært at blive ved med at tænke miljøbevidst og klimavenligt, hvis ikke man hele tiden bliver mindet om, at det er vigtigt. Det kræver et langt sejt træk at indarbejde nye vaner og tankegange.

Det er også alt for let at give op på forhånd eller undersvejs, fordi man føler sig som en lillebitte ubetydelig brik i det store klimapuslespil.

Men vi er IKKE ubetydelige og ALLE vores valg har betydning for fremtiden. Vi skal bare have en tro på, at det nytter, så vi bliver ved med at have viljen til at bane nye veje til fordel for os selv og de kommende generationer.

Derfor skriver jeg Den Bæredygtige Kalender, hvor man dagligt kan blive positivt inspireret til at leve mere miljøbevidst og kan finde argumenterne til at forklare, hvorfor livskursen er blevet ændret i en bæredygtig retning.

Jeg skriver med humor og selvironi ud fra vores egen omstillingsproces i familien. Alt sammen understøttet af billeder fra situationerne.

Omstillingsprocessen rammer bredt, så der er mange vinkler på emnet: fødselsdage, økologisk mad, genbrug, grøn energi, transport og videre i den dur. Der skrives kort sagt om alle de knapper, vi kan trykke på i vores dagligdag for at komme over i en bæredygtig livsstil.

Det er gratis at læse med og det er muligt at kommentere og selv lægge links og indslag ind. Mit mål er, at Den Bæredygtige Kalender skal virke som en inspirator, så vi får lysten og viljen til at gøre en positiv forskel - hvis vi ikke allerede har det og blot trænger til at få den vedligeholdt.

Jeg står ved det, jeg skriver og jeg regner med, at bidragsydere til Den Bæredygtige Kalender gør det samme.

Med venlig hilsen
Linda Frølund Hansen

Spørgsmål / svar

Linda Frølund Hansen | tor, 08/07/2014 - 16:57

Hej Bettine.
Tak skal du ha'. Det er dejligt at tænke på, at flere allerede er blevet inspirerede og har lavet om på nogen af deres vaner. Jeg håber, jeg kan inspirere mange flere fremover.
Mvh Linda