Kort fortalt

Danske Delebiler hjælper nye delebilforeninger igang, skaber netværk mellem de eksisterende foreninger og fremmer delebilstanken i Danmark

Projektet

Delebiler findes i mange udgaver og i en række lokale området. For at udbrede den gode idé, er et fælles forum og ikke mindst et centralt sted nødvendigt, for at fremme udbredelse og erfaringsudveksling.
Delebilen er en del af fremtidens "bæredygtige transportløsning", hvor brugeren ikke har valgt en transportløsning en gang for alle, men skifter mellem en række muligheder som gang, cykel, bus, tog, delebil m.m. Man vælger den løsning der er den rigtige idag. På den måde bruger vi kun bilen når den er nødvendig, hvorfor bilforbruget begrænses, men tilsvarende mindre forbrug af benzin og ressourcer til fremstilling af biler.
Delebilen er for dem der har god adgang til mange transportløsninger og fil dem der lever efter den nye trend: jeg vil have adgang til men ikke eje (bil, musik, film m.m.).
Delebilen fungerer ved at man booker den biltype man har brug for i det tidsrum man har brug for den. Du bruger bilen selv, du skal ikke køre sammen med andre.Man betaler kun når bilen skal bruges, ikke al den tid den står i garagen. Service, forsikring m.m. tager andre sig af, så der er ikke noget bøvl.