Kort fortalt

Hampen Keramik er håndlavet dansk keramik, der produceres i små serier med fokus på ansvarlig brug af naturens ressourcer.

Projektet

Bæredygtig keramik forbindes ofte med noget, der ser næsten hjemmelavet ud. Hampen Keramik gør op med det paradigme: Keramik skal hverken være grov, traditionel eller primitiv for at være bæredygtig. Snarere tvært imod.

Keramik fremstilles af ler, der er en naturlig ressource. I produktionen af keramik indgår meget andet end bare ler. Der bruges energi, vand og andre råstoffer. Både ressourceforbruget og selve det produkt der fremstilles, er med til at afgøre hvordan et produkt af keramik påvirker miljøet.

Når først ler er brændt til keramik, reduceres materialets genanvendelighed. Derfor er det væsentligt at fremstille varer, der kan holde i lang tid. Både hvad angår kvalitet, men også det designmæssige og kunstneriske udtryk.

Hos Hampen Keramik suppleres høj kvalitet og god formgivning, med aktive valg og fravalg i forhold til de materialer og ressourcer, der indgår i produktionen. Der anvendes ingen kunstige eller præfabrikerede farver i produktionen og klassiske glasurmaterialer som kobolt og tin, der udvindes under kritisable forhold og ofte ved hjælp af børnearbejde, er bandlyst. Forbruget af vand er reduceret og ubrændt glasur og ler genanvendes, når der fremstilles nye produkter.

Hampen Keramik fremstiller brugskunst i et klassisk og moderne formsprog, der sigter mod at ramme definitionen for æstetisk bæredygtighed. Det er produkter som rummer elementer af genkendelse og overraskelse. Produkter af høj håndværksmæssig kvalitet. Produkter, der ikke er underkastet trends og modeluner og produkter, der er skabt til at have en lang levetid.