Kort fortalt

Cykelsuperstierne skal skabe bedre forhold for pendlercyklister og give flere lyst til at vælge cyklen frem for bilen.

Projektet

Et netværk af Cykelsuperstier er under opførsel i Danmark. Cykelsuperstierne skal tilbyde hurtig, komfortabel og sikker transport for cyklister på tværs af kommunegrænser. Formålet er at tilskynde flere pendlere til at vælge cyklen frem for bilen - også over de længere afstande.
I 2009 gik 18 kommuner i Regionhovedstaden sammen med en vision om at skabe den første, største og bedste cykelregion i verden. Senere er dette tal forhøjet til 22 deltagende kommuner.

En Cykelsupersti er en cykelsti, som specielt retter sig mod cykelpendlernes behov. Her kan cyklisterne forvente samme høje standard hele vejen fra A til B. Det giver bedre bymiljø, mindre trængsel og mere sundhed – til fordel for alle trafikanter. Stierne er indrettet med så få forhindringer som muligt, og der er lagt stor vægt på tryghed, sikkerhed og høj komfort.

Cykelsuperstierne forventes at øge antallet af cykelpendlere med mere end 30% til 52.000 cykelpendlere per dag i hovedstaden. Bedre forhold for pendlercyklister vil få flere til at vælge cyklen frem for bilen, og det giver øget sundhed, bedre bymiljø og mindre trængsel – til fordel for alle trafikanter.

Informercial om Cykelsuperstierne

Cykelsuperstier from cykelsuperstier on Vimeo.