Kort fortalt

Et sted på Nørrebro gemmer sig en lille have. En byhave hvis høst foræres til dem der nu engang kommer forbi. Men de kommer igen.

Projektet

Byhaven 2200 blev stiftet i 2012 men bærer allerede fugt.
Både i form at grønsager og sociale relationer. Idéen er enkelt. En nyttehave der drives af frivillige til gavn for alle der passerer den lille grønne oase. Mange køber en basilikumplante i Netto for en 20'er, som typisk dør efter 2 uger, ellers tjener producenten jo ingen penge. Desuden er det kun de færreste der har plads i deres Nørrebro-lejlighed, til en samling nytteplanter i køkkenet. På Nørrebro er befolkningsdensitet højst, både hvad angår bolig og bydel som helhed på landsplan. Dette resulterer i at Nørrebro har færrest grønne arealer i Danmark. Grønne arealer i sig selv, giver både mulighed for nedsivning af regnvand og omdanner som bekendt CO2 til frisk luft.

Både ektniske danskere og nydanskere kommer basillikum i maden.
Derfor står vi her side om side for at høste til aftenens måltid. Dertil er der bygget små bænke rundt omkring og 2 store borde med plads til mange. Her kommer og går folk. Nogle holder fødselsdagsfest, grillaften eller bare søndagshygge.

Videoer om projektet:

http://www.youtube.com/watch?v=ezyu4iX_5Ks
http://video.denmark.dk/video/7005476/a-community-garden-in-the

Facebook gruppe:

https://www.facebook.com/groups/351901814837187/