Kort fortalt

Gør jorden frugtbar – dyrk den biodynamisk Giv sundhed – spis biodynamiske fødevarer Undgå gifte – gør landet 100 % biodynamisk/økologisk

Projektet

Muldens kvalitet er afgørende for, hvor god kvalitet det dyrkede får.
Flere mangeårige forsøg i bl.a. Schweiz og Sverige viser, at muldens mængde øges ved biodynamisk dyrkning. (Det traditionelle forringer fortsat mulden – en ørkendannelse).

Mulden er klodens vitale hud. Jo mere organisk stof, den indeholder, des bedre bliver det dyrkede.
Med god muld forsvinder alle ”sygdomme” i planterne. Larver, virus o.l. kan ikke leve på de planter.
Forsøgene viser en fortsat voksende mængde organisk stof i biodynamisk dyrket jord.

2 Ph.d-afhandlinger på Landbohøjskolen beviste, at en computer ved billedanalyser kan kende forskel mellem planter, der er dyrket biodynamisk, økologisk og traditionelt. Den fine billedstruktur for de biodynamiske bliver gradvis ringere i nævnte rækkefølge. GMO-planter var endnu ringere.

Delprovinsen Sikkim i Indien har vedtaget at være 100 % økologisk i 2015. Bhutan tilsvarende i 2020.
Vi er vist bagefter. Hvilket år bliver Danmark det? Alene den biodynamiske metode er bæredygtig ud i al fremtid, så vi skal den vej.

Spørgsmål / svar

Intet profilbillede
Inger Bjørg Gressbakken | man, 08/11/2014 - 14:29

Bravo, jeg er taknemmelig for mennesker som dig, der er med til at lave mad, der kan spises uden risiko for ens helbred, og føde som giver god, sund næring til ens sind, det gør en klog og giver god næring til ens Meditationer, tak for dig, dit arbejde og dit bidrag til os alle.
Kærligst Inger Bjørg Gressbakken