Kort fortalt

Formålet med bevidstforbrug.dk er at gøre en bæredygtig hverdag lettere. Find bæredygtige forhandlere og del dine bedste tips med os andre!

Projektet

OBS: PROJEKTET ER IKKE LÆNGERE AKTIVT!

Formålet med bevidstforbrug.dk er først og fremmest at gøre det lettere for den almindelige forbruger at navigere i bæredygtigheds-junglen. Det gør vi ved at tilbyde en gratis brugerdrevet webplatform med et katalog over bæredygtige forhandlere og certifikater. Jo flere brugere der tilmelder sig og bidrager til kataloget, desto mere nyttigt bliver det.

Ud over forhandlerkataloget vil vi sætte fokus på initiativer, der gør en bæredygtig hverdag lettere og mere meningsfuld. Det er principper som genbrug, reparation, delingsordninger og simpel refleksion inden man køber, der er i fokus.

At være forbruger er et livsvilkår, som er svært helt at undgå. bevidstforbrug.dk gerne give magt og selvtillid tilbage til forbrugerne. Vi tror på, at vi som kritiske og bevidste forbruger gennem vores valg af produkter på den lange bane kan få producenter og forhandlere til at tage miljømæssige, sociale og sundhedsmæssige faktorer alvorligt i hele forsyningskæden.

Initiativer
bevidstforbrug.dk kendetegnes pt. ved følgende aktiviteter. Vi

* har engageret os i lokale foreninger og aktiviteter med fokus på bæredygtighed (bl.a. SustaIN og SagerDerSamler i Aarhus)
* deler viden og inspiration gennem blogindlæg, nyhedsbrev og forum (alle er velkomne til at oprette en bruger og være med)
* skaber et overblik over de mange mærkningsordningers betydning

Baggrund
bevidstforbrug.dk er indtil videre udelukkende drevet af frivillig arbejdskraft. Det er gratis at benytte bevidstforbrug.dk.

bevidstforbrug.dk er hostet på en server på Island drevet af geotermisk energi og vandenergi.

bevidstforbrug.dk er et privat initiativ.