Kort fortalt

Be My Eyes er en nytænkning af frivillighed - målet er at skabe et online korps af frivillige øjne til hjælp for blinde.

Projektet

Projektet går ud på at udstyre blinde med ”et par øjne”, som de kan have i lommen. Dette sker ved, at den blinde starter Be My Eyes app'en på sin mobiltelefon og bliver sat i direkte videoforbindelse med en seende person. Den seende hjælper kan via kameraet i den blinde persons mobiltelefon se hvad den blinde peger på med mobiltelefonen, og hjælpe til at løse en opgave som kræver 'et par øjne'. Opgaven kan f.eks. være: Aflæsning af datoen på en mælkekarton, se om to strømper er ens, aflæse knappen på vaskemaskinen, osv.

Illustration of the app

Be My Eyes bidrager til det bæredygtige samfund ved at aktivere hidtil uudnyttede ressourcer i samfundet. At hjælpen foregår online giver en fantastisk fleksibilitet for travle mennesker, som ellers ikke har tid til at indgå i frivilligt arbejde. De kan hjælpe en lille smule præcis når de har tid - en form for mikro-frivillighed. Ligeledes giver det en helt ny mulighed for bevægelseshæmmede at blive aktive frivillige.

Be My Eyes arbejder desuden på at skabe et call-center, hvor langtidsarbejdsløse og socialt udsatte indgår i korpset af hjælpere. På den måde opnår de en tilknytning til arbejdsmarkedet samtidig med at de løser en meningsfuld opgave.

Ved at nytænke måden man hjælper på, kan langt flere mennesker indgå som frivillige. Den gavn de gør når dermed ud til langt flere mennesker, som har brug for hjælp - fra Nykøbing til New York.

Lær mere om Be My Eyes i denne video på ét minut:

Spørgsmål / svar

Ann-Christina Legowski | man, 03/30/2015 - 22:28

Jeg kan ikke få lov til at besvarer de opkald der kommer til mig. Den spørger om jeg vil modtage opkaldet, men efter at jeg har accepteret, sker der ikke mere. Dette er sket alle gangene telefonen har ringet. Hvad går der galt?????
Hilsen Ann

Rikke Banke | tir, 09/01/2015 - 19:17

Hvorfor kan jeg ikke finde appen i min appstore? Jeg har en Samsung-enhed