Kort fortalt

Hvordan kan mine tryksager blive mere bæredygtige? Vores projekt går ud på at sætte fokus på stenpapir - bæredygtig alternativ til papir.

Projektet

Stenpapir - papir lavet af sten

Det kan være svært at vide hvor man skal starte når man ønsker at gøre sine tryksager mere bæredygtige.

Stenpapir.dk er skabt for at formidle det bæredygtige alternativ til de personer og firmaer der ønsker at gå forrest i den grønne omstilling inden for bæredygtige tryksager. Det bedste alternativ er lige nu stenpapir.

Stenpapir er lavet af knust kalksten. Det er stærkt og vandtæt, men blødt og lækkert at røre ved. Folk er helt vilde med det, det har aldrig set skyggen af et træ, og det koster ikke en dråbe vand at producere. Ydermere bruges kun 1/3 energi i produktionen og ingen kemikalier.

Stenpapir er Cradle to Cradle-certificeret.

http://vimeo.com/47097203

Ekstra info til dem der vil et spadestik dybere:

Stenpapir er et papirprodukt der kan sammenlignes med almindelig træpapir. Dog har stenpapir en anden fremstillingsproces med andre ingredienser, og det giver stenpapir en række fordele, både miljømæssigt og kvalitetsmæssigt. Stenpapir indeholder blandt andet intet træ, men består af kalksten og bindemidlet HDPE.

Kalksten (CaCO3) forefindes naturligt. Under det dansk-norske bassin ligger der eksempelvis et 1000-2000 meter kalklag. Kalk findes naturligt i vand og kan ses som aflejringer i håndvasken eller som den bærende struktur i koralrev, og det dannes kontinuerligt i naturen.
HDPE (high density polyethylen) er en oliebaseret thermoplast. HDPE indeholder ingen skadelige stoffer, og ved afbrænding udledes der kun CO2 og vand. Udsættes stenpapir for UV-stråling, fugt og varme, er det biologisk nedbrydeligt, idet UV-strålerne brænder plasten af, og kun kalken ligger tilbage.